18

aug

IMG_9303
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Zo ben je snel weer door je vakantiewas heen! Houd je vakantiegevoel langer vast

Door Redactie

Kleine wasjes, grote wasjes, je stopt ze in de wasmachine is het bekende liedje. Voor sommigen is de zomervakantie al bijna voorbij, maar als je nog op vakantie bent en je komt dit weekend terug van vakantie, dan kun je weer lekker aan de slag met alle wasjes. Het is best een klusje om alle wasjes weer schoon te krijgen. De Miele wasmachine doet al jarenlang trouwe dienst, maar onlangs ging onze wasdroger kapot en dan sta je toch even te kijken. In dit artikel geven we je tips om weer snel door je was heen te zijn.

Wassen kan soms best lijken alsof er geen einde aan de was komt. Een oneindig begin na een lekkere vakantie en je wilt toch weer alle kleding fris gewassen in de kast hebben liggen als je thuis komt.

Vaste wasdag

Sommige mensen hebben een vaste wasdag en dat is handig om te onthouden. Zo kun je ook precies bijhouden wanneer je je beddengoed verschoont of wanneer je een nieuw hoeslaken moet vervangen. Voordeel is dat je op je niet-wasdag niet naar je was om hoeft te kijken. Al gaat deze vlieger niet op want ons jongste meisje is bezig zindelijk te worden en je wilt deze was gewoon niet te lang laten liggen. Ook hoef je er niet alleen voor te staan. Maak van wassen een afspraak met je partner en leer eventueel je oudere kinderen al vroeg wassen.

Het is ook handig om op iedere verdieping een wasmand neer te zetten. Voor onze kleine meisjes leg ik iedere dag schone kleding klaar. Maar als je oudere pubers hebt, kan het handig zijn om de afspraak te maken dat je alleen wast wat in de wasmand ligt. En op een gegeven moment hebben ze dan geen schone was meer! 
OostendeEven laten luchten

Nog relatief “schone” kleding zoals spijkerbroeken kun je best langer dan één dag dragen. Even buiten hangen is vaak al voldoende. En helpt ook om sommige kleding op de korte programma’s van bijvoorbeeld 20 minuten te wassen. Zo ruikt je kleding toch lekker fris en heb je minder energie nodig. Nog duurzaam ook!

Maar als de was dan is gedaan, moet je ook nog vouwen en strijken. Ook hier kun je een vaste dag voor kiezen. Maar laat de was, die uit de wasdroger komt, niet te lang hangen en zorg dat je lekker fris je was in de kast legt als je terug komt van vakantie. Zo houd je je jouw vakantiegevoel ook langer vast en kom je weer terecht in een schoon bed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.