25

feb

unnamed

Passiescore:

Ik ben van mijn klachten af door Holistic Healing René van Rheenen

Door Redactie

Na een aantal weken ontstonden bij mij de eerste kwaaltjes van de zwangerschap. Ik had geen last van misselijkheid of vermoeidheid, maar mijn benen stonden als het ware in “brand”. Met name ‘s nachts was het niet comfortabel, omdat ik bijna niet in een andere stand dan op mijn zij kon slapen. Als ik wakker werd, leek het of ik steken voelde die bijna niet te houden waren. Een onplezierig gevoel. Mijn gehele leven vind ik persoonlijk verzorging belangrijk en ik ga dan ook regelmatig naar de masseuse of fysiotherapeut. Ook nu tijdens mijn zwangerschap. Maar nu was het bittere noodzaak. 

Al maanden stond een afspraak met Massagepraktijk Holistic Healing op de planning en nu dacht ik: “misschien kan René ook iets betekenen tijdens mijn zwangerschap!”.  Een afspraak was snel gemaakt en dat vind ik plezierig. Als je weken moet wachten om je te laten behandelen, is het minder fijn. René, de eigenaar en oprichter, dacht mee en ik kon dezelfde avond nog terecht. René kijkt meer naar het gehele lichaam van body en mind. De meeste ziektes komen voor uit een emotionele disbalans welke door werken op de energie en de organen in het lichaam. Deze drie eenheid vindt hij belangrijk en dat zie je ook terug in zijn benadering.

Disbalans

Gedurende je leven kom je in contact en krijg je te maken met verschillende emoties. De zeven emoties van de mens kunnen onbalans en klachten veroorzaken. Bezorgdheid, piekeren, woede, verdriet, schrik en/of angst kunnen je emoties veranderen en uit balans brengen. Dit heeft vervolgens een invloed op je lichaam en geest en kan klachten veroorzaken. Dit kan dan impact hebben op je organen en levensenergie en mentale en fysieke gesteldheid.

Voordelen van Qigong Tuina massage 

De Qigong Tuina massage is gemakkelijk toe te passen en niet gevaarlijk. Er worden geen chemische medicijnen gebruikt en je hebt geen bijwerkingen, je hebt er alleen maar eigenlijk profijt van. Ik zie het ook meer als preventief onderhoud aan je lichaam. Het is ook curatief. Dus ook tijdens mijn zwangerschap was het heel fijn om dit gewoon en veilig te kunnen ondergaan.

De behandeling zelf

Zelf ben ik geen directe voorstander van naalden zoals bijvoorbeeld bij accupunctuur. Ook hoef je voor de Qigong Tuina massage geen medicijnen, drankjes of kruiden in te nemen en heb je alleen contact met de masseur en de behandelaar. Het gaat vooral uit van energie-instraling en beweging. De masseur of therapeut stuurt zijn energie naar jou toe en gaat hierbij de blokkades vrij maken door de meridianen te bewegen. Hierdoor wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. De Qigong techniek laat de Qi (Chinees voor levenskracht) toenemen en vervolgens geeft hij of zij dit over aan jou (in China wordt dit medicinale qigong genoemd). Het geeft een verkwikkend en ontspannen gevoel. Je dringt als het ware diep door in de hersenen, de botten, de spieren en de pezen en het gaat ook helemaal door in je bewustzijn. Je voelt je minder vermoeid, minder gespannen en meer flexibel. Ook je stofwisseling krijgt een impuls en je voelt je rustiger en meer terug in balans. Ook kan het een fijn effect hebben op je psychische gesteldheid en kan je lichaam weer herstellen. Heb je bijvoorbeeld reumatische klachten, klachten aan je rug, nek, schouder, gewricht, RSI of meer mentale klachten zoals stress, hoofdpijn, astma of last van een bepaalde allergie? Ook dan is een Qigong Tuina massage aan te raden. Na één behandeling voelde ik al direct resultaat. Ik sliep die nacht beter, had minder klachten en het gaf een goed gevoel.

Over massagepraktijk Holistic Healing René van Rheenen

René van Rheenen is de eigenaar en oprichter van Holistic Healing. Hij heeft diverse opleidingen en cursussen op het gebied van Zen-Shiatsu – Masunaga, marcobiotiek, yin yoga, NLP, haptonomie en hartcoherentie gevolgd. Daarna heeft hij de holistische massage opleiding gevolgd bij de Akademie voor Massage en Beweging en de I-focus school voor focusing op traumatherapie. Daarna is hij zich gaan richten op de Chinese geneeskunde (TCM) door de Qigong en meditatiecursussen bij het Wuji instituut en neemt hij vaak deel aan verdiepingsweken om zich energetisch te ontwikkelen en zijn lichaam optimaal gezond te houden. Heb jij behoefte om je lichaam een boost te geven? Neem dan een kijkje op de website of bekijk de reviews op de Facebook of op Google.

unnamed

René van Rheenen, Holistic Healing Vreelandplein 11, 1106CZ Amsterdam, 06 39 444 135, info@renevanrheenen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.