24

feb

EG Photography
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Vier tips voor een minimalistische woonkamer

Door Redactie

Bij een minimalistische woonkamer draait alles om rust, licht en ontspanning. Maar ook comfort en luxe mogen hier zeker niet ontbreken. Minimalistisch is de kunst van het weglaten en ja.. veel opruimen. Waar bij een bohemian interieur ‘meer is meer’ telt, draait het bij deze stijl om ‘less is more’. Wij geven je vier tips om door middel van lichte tinten, strakke raamdecoratie en weinig frutsels jouw woonkamer minimalistisch te stylen.

1.      Kies een basiskleur

Wanneer je begint aan het minimaliseren van je woonkamer, kies dan als eerst de kleuren uit waar je mee wil gaan werken. Maak gebruik van één basiskleur, zoals wit, in combinatie met twee of drie accentkleuren in een aardetint. Denk hierbij aan beige, grijs, groen- of lichte bruintinten. Wanneer je met één of twee van deze kleuren aan de slag gaat, zorg je voor een rustige en natuurlijke sfeer. Het gebruik van de kleuren geldt niet alleen voor de muren, maar houd deze tip ook in je achterhoofd bij het uitkiezen van meubels, raamdecoratie en accessoires.

EG Photography

EG Photography

2.      Minimalistische raamdecoratie

Jouw minimalistische woonkamer stijl je helemaal af met de juiste raamdecoratie. In de idealistische wereld wordt er helemaal geen raamdecoratie in een minimalistische woonkamer gehangen. Maar met de juiste raamdecoratie creëer je eenvoudig rust, kalmte en warmte in één klap. Kies voor strakke houten jaloezieën in een witte- natuurlijke kleur of kies voor een lichte rolgordijn op maat. Een rolgordijn stel je zelf eenvoudig samen in een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof. Met deze stoffen maak je zelf de keuze betreft de hoeveelheid licht dat naar binnen kan schijnen. Door de dikte van de stof bepaal je zo ook in hoeverre jouw rolgordijn wegvalt in jouw interieur. Houten jaloezieën of rolgordijnen geven sfeer aan het minimalistische interieur én brengen geen tierelantijntjes met zich mee!

EG Photography

EG Photography

3.      Niets te zien

Het spreekt natuurlijk voor zich, maar in een minimalistisch interieur willen we zo min mogelijk poespas terugzien. Kijk eens streng naar alle meubels en spullen die je momenteel in huis hebt en doe alle spullen die niet nodig zijn of die je niet gebruikt weg. Om de overige spullen netjes weg te werken kun je een nieuwe kast in huis halen. Kies voor een mooie strakke kast, die mogelijk zelfs zweeft en door de kleur mooi in de muur wegvalt. Achter de deuren van deze kast kun je heel eenvoudig alle kleine- en overbodige spulletjes wegwerken op de plankjes en in mandjes.

Kleine sidenote; wil je niet gelijk gillend gek worden bij het openen van deze ‘rommel’kast? Deel het netjes op in categorieën en stop het weg in rieten of bamboe manden. Zo zorg je ook voor overzicht in de kasten!

Heb je jouw interieur goed onder de loep genomen? Waarschijnlijk ben je dan tot de conclusie gekomen dat het één en ander weg mag en dat daar ook zeker iets voor in de plaats mag komen. Omdat je jouw inrichting zo minimalistisch mogelijk wilt houden, is het keuzeproces nog lastiger dan normaal. Over ieder ding moet je jezelf afvragen of het nodig is en of het past in je interieur. Dit zorgt er wel voor dat het eindresultaat veel weloverwogener is. Kies daarom altijd kwaliteit boven kwantiteit en investeer in klassiekers. Zo eindig je met een woonkamer waarin iedereen graag tijd wil doorbrengen.

EG Photography

EG Photography

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.