16

jun

Uitgelicht HoesjesOutlet
In Lifestyle \ Gadgets, Musthaves

Passiescore:

Juist nu is het contact met familie en vrienden belangrijk!

Door Redactie

Langzamerhand worden de maatregelen rondom Corona versoepeld. Sinds vorige week maandag gaan de kinderen weer fulltime naar school, de meeste winkels zijn open maar leven met 1,5 meter afstand en ook de restaurants en terrassen zijn weer toegankelijk met reserveren en maximaal 30 personen. Ik heb de sociale contacten wel gemist en ben toch blij dat het weer beetje bij beetje kan. In principe werken we nog vanuit huis, maar het wordt soepeler. Het lijkt weer een beetje op hoe het was. Ben je al gewend aan de nieuwe maatregelen? De 1,5 meter samenleving zal nog wel even wennen blijven en het zien van mensen in real live zal nog steeds even beperkt blijven. Gelukkig kunnen de kinderen wel sporten en zijn zij weer een beetje in normale doen. Gelukkig zijn er manieren om het contact met dierbaren niet te verliezen.

Bellen met video

Onze dochter van tien heeft sinds een aantal weken een eigen mobiele telefoon. We waren eerst van plan om haar dit pas na de zomervakantie te geven, maar door Corona hebben we dit iets eerder gedaan dan gepland. Ze miste haar vriendinnen zo en kan nu appen, videobellen en af en toe onder toezicht spelletjes op spelen voor haar ontwikkeling. We vinden het als ouders belangrijk dat ze niet alleen met een schermpje wordt opgevoed en ook nog genoeg tijd over heeft voor spelen in de speeltuin of lekker te hockeyen. Voor haar nieuwe telefoon mocht ze wel een leuk hoesje van Hoesjes Outlet uitkiezen en ze koos voor de kleur lila. Een telefoon blijft speciaal voor een meisje van 10 en het is dan ook helemaal fancy in haar favoriete kleur een nieuw hoesje te hebben. Zo kan ze toch contacten onderhouden met haar vriendinnen. Ook voor haar broer, moeder en oma koos ze een favoriet telefoonhoesje uit. Dat kwam goed uit want haar oma had net een nieuwe Samsung gekocht dus een samsung a51 hoesje was een schot in de roos. Oma blij en de kinderen ook!

Ook hebben wij als ouders uitgebreid gebruik gemaakt van videobellen in deze tijd: via werk, borrelen met vrienden en een videobelletje is net fijner als je iemand even kan zien en spreken. Het is natuurlijk niet zo fijn als echt zien, maar het komt wel dicht in de buurt.

Collage Hoesjesoutlet 2
Whatsapp

Onze dochter van tien kan nu ook whatsappen met opa en oma en dat is mooi om te zien, het is een goede en gemakkelijke vorm om handig in contact te blijven. Wel laten we haar telefoon beneden liggen als ze gaat slapen. Als ouder houden we dit toch een beetje in de gaten. Maar ook het delen van filmpjes en video met grootouders is in deze tijd nu de grootouders hun kleinkinderen minder zien ideaal. Zo blijven opa en oma toch op de hoogte en hoeven ze niets te missen. Een moderne vorm van bijkletsen!

Bezoek via het raam

Je ziet het ook in All you need is love. Raamvisite. Contact houden via het raam. Gelukkig kunnen we nu als iets meer en kun je door buiten af te spreken je sociale contacten beter onderhouden. Ook als je dan de buren ziet die lekker gezellig in de voortuin een kopje koffie drinken. Je kunt allemaal benoemen wat in deze tijd niet meer kan, maar je kunt ook naar de positieve aspecten kijken en zien welke mogelijkheden we nog wel hebben! In het begin maakte ik nog wel eens met de kinderen een afspraak met opa en oma voor het raam of op de stoep voor het huis, een kleinigheidje afgeven zodat opa en oma hun kleinkinderen toch even konden zien. Ben jij al helemaal gewend aan de 1,5 meter samenleving?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.