29

apr

IMG_6198
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle

Passiescore:

Wat licht allemaal kan doen

Door Redactie

Nu we eens en te meer aan huis zijn gekluisterd, doen we heel veel dingen. Slapen, lezen, televisie kijken, studeren, gamen, koken, eten, lekker een bad nemen en de volgende dag is er weer. Het is soms best wel confronterend om nu met een gezin in een ruimte te zitten. Maar voor iedere activiteit is het handig om een goed plekje te hebben in huis.

Woonkamer

In de woonkamer bring ik de meeste tijd door. Ik lees lekker een tijdschrift of boek op de bank, ik kijk televisie en ik werk graag aan de grote Tafel in de woonkamer. Eigenlijk heb je dus meerdere soorten lampen nodig in de woonkamer. Je kunt de woonkamer een bepaalde thema meegeven zoals oosterse lampen of juist een heel modern thema. Ik heb dan ook verschillende lampen op de verschillende plekken van lampvoeten met dimlicht tot een aantal spots die ik verschillende richtingen in kan laten schijnen aan de eetkamertafel. Ik vind het belangrijk om sfeerlicht te maken op verschillende plaatsen in de woonkamer, zeker omdat het ook een groot oppervlakte betreft. En je kunt in de woonkamer leuk afwisselen met hang-, lees- en vloerlampen met diverse hoogtes.

IMG_6199

IMG_6198

Voor de eettafel is het belangrijk dat je deze ongeveer 75 centimeter boven de eettafel hangt. Dit geeft het beste resultaat en ook de meest intieme en gezellige verlichting. Ook hier is het handig om te kiezen voor een dimmer. Je kunt ook kiezen voor een lamp met matte bol waarbij je minder weerkaatsing van het licht krijgt. Ook een bureaulamp vastzetten aan je eettafel is een goede oplossing om geen slechte ogen te krijgen.

Keuken

Mijn domein is de keuken. Hier kan ik uren lekker kokerellen en bezig zijn om de meest lekkere dingen te bakken. Maar tijdens het snijden van de groenten is het wel belangrijk dat ik goed kan zien wat ik snijd. Een spotje in de keuken waar je alles tot in detail kunt zien, is handig als je de vis aan het filleren bent. Hier kun je ook weer kleine spotjes laten inbouwen of werken met lichtstrips. Ik zelf vind de spotjes onder de bovenkastjes wel handig aan mij werkblad. Dit zou je ook kunnen aanbrengen in het plafond met de inbouwspotjes. Dit is dan mooi functioneel wit licht en je kunt hier ook weer dimlicht in verwerken. Ook handig is om goed te kijken naar het licht van de afzuigkap. Vaak is dat anders dan de andere spotjes in de keuken.

Badkamer

In de badkamer is het handig als je op meerdere plaatsen goede verlichting hebt. Boven de spiegel(s) is handig om voor de heren te kunen scheren en voor de dames zoals wij de make-up aan kunnen brengen. Ook een extra klein lampje om de details van je huid goed te kunnen bekijken, is prettig. Eigenlijk een soort verlichting zoals in de kleedkamer van een theater. Ook is het fijn om boven je bad een aantal spotjes in te bouwen die je kunt dimmen. Ik kan me al helemaal verheugen op een beautyavondje in bad met een maskertje, een film op mijn laptop en een heerlijke bruisbal in bad. Oogjes dicht en genieten, je even helemaal terugtrekken voor “me”-time. Ook voor de badkamer geldt weer dat het belangrijk is dat je accentverlichting kunt aanbrengen. Ook hiervoor kun je weer veel spreiding in lichtpunten bewerken door te spelen met contrasten met licht, schaduw en diepte.

Slaapkamer

Lekker slapen, wakker worden, misschien wel ontbijten op bed, een boekje lezen voor het slapen gaan of misschien wel televisie kijken als jij een televisie hebt op je slaapkamer? ‘s Avonds vind ik het wel handig om groot licht te hebben bij het uitkleden, maar bij het lezen in bed of andere amoureuze activiteiten is gedimd licht wel zo prettig. Je kunt bijvoorbeeld hele mooie spotjes in het plafond doen en wandlampjes plaatsen bij de beide kanten van het bed. Of lampjes inbouwen bij de spiegel? Als jij en je partner verschillende slaapritmes hebben, gebruik dan bijvoorbeeld een flexible lampje of spotje dat je helemaal kunt richten op jouw leesboek. Dan kan jouw partner alvast gaan slapen:).

Hoe belangrijk vind jij licht in jouw huis en heb jij een lichtplan?

IMG_6200

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.