12

sep

Sweetlivingshop 3
In Lifestyle \ Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Nieuwe inrichting in huis: de werkkamer

Door Redactie

We gaan een andere indeling maken in huis. Het is handiger om boven een kamer tot werkkamer te maken in plaats van beneden een hoekje voor de computer. Een eigen workstation waarbij we gewoon een vaste werkplek hebben. Nu de kinderen groter worden, krijgen ze steeds meer speelgoed. Ook hebben ze meer ruimte nodig om te kunnen spelen en tegelijkertijd werken, lukt niet meer. Gelukkig hebben we ons nichtje die de meisjes af en toe gezellig komt vermaken, zodat we boven kunnen werken als de online meetings op andere dagen vallen dan we gewend zijn. Een beetje flexibiliteit is handig.

Must haves 

Wat hebben we allemaal nodig voor deze “nieuwe”  kamer? Werken achter de eettafel blijkt niet goed te zijn. Steeds meer pijn aan mijn rug, oefeningen bij de fysiotherapeut en moeite om in slaap te komen. Na de vakantie is gebleken dat de pijn minder werd, waardoor het te maken had met mijn zit- en werkhouding. Daarom hebben we besloten om de werkkamer goed aan te pakken met een op hoogte verstelbaar bureau, een goede bureaustoel en een groot beeldscherm met toetsenbord en muis. En een vaste workstation, zodat je alleen maar je laptop hoeft in te pluggen of eigenlijk niet meer nodig hebt. Zo kun je jezelf een betere houding aanmeten tijdens het werk en blijft het werk ook echt in de werkkamer in plaats van ergens beneden in een hoekje. Nu de meisjes ouder worden, zijn we daar echt aan toe.

Indeling

We maken er tegelijkertijd wel een gezellige werkkamer van met persoonlijke foto’s, een prikbord van mooie herinneringen en een sporttoestel zodat we de work-outs in de winter kunnen blijven doen. Apart van de kinderen kunnen werken is het belangrijkste nu, maar een kamer om je terug te trekken, om je sporten te kunnen doen, is een pré. Onze hometrainer krijgt er ook een plekje. Ook hebben we een raam wat we gemakkelijk open kunnen zetten voor frisse lucht en een aantal planten, die zorgen voor een frisse lucht en goede doorstroming. En ik leg wat leuke kussentjes en kaarsen in de werkkamer zodat het wel één van de gezelligste kamers van het huis om lekker te werken, te trainen en te zitten.

Lionshome2

Netwerk 

In sommige huizen zie je een heel netwerken systeem, waar verschillende computers  zoals een industrial pc aan elkaar zijn verbonden. Wel vinden we het prettig als alle computers en laptops op elke plaats in huis goede internetverbinding hebben en goed functioneren. ‘s Avonds op de bank met de laptop of een film kijken vanuit de slaapkamer, het moet allemaal mogelijk blijven.

Wat is voor jullie de beste indeling in huis? Hebben jullie een aparte werkkamer?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.