26

jan

IMG_1147 (2)
In Lifestyle \ Musthaves

Passiescore:

Planten in de winter

Door Redactie

November was een erg drukke maand met reizen, maar gelukkig ben ik in december veel thuis. Stiekem is december wel de maand waar ik echt van kan genieten en één van mijn favoriete maanden van het jaar. Kerst vind ik geweldig: lekker koken, dineren met familie en vrienden, extra vrije dagen en alle tijd voor iedereen die je leuk vindt. Deze periode is ook de stad op haar mooist: versierde straten en winkels, de huizen met lampjes en als ik zo over de Amstel uitkijk naar de kerstversieringen van de woonboten en mijn buren. Daar kan ik uren naar staren. Mooie boten die voorbij komen. Mijn nieuwe liefde ook. Als hij bij mij is, gaat hij minutenlang kijken naar wat er op straat en in/op de rivier gebeurt. 

Ook kan ik naast alle andere werkzaamheden genieten van het bedenken van het kerstmenu. Daar kan ik helemaal in opgaan. Ook besteed ik extra tijd in huis en aan de tuin. Vandaag liep ik ook weer door het huis en dan zie je toch dat planten ook je interieur een leuke boost geven. Maar toch zag ik dat de plant in de logeerkamer wel weer een oppepper kon gebruiken. Omdat ik daar minder vaak kom dan in de woonkamer en mijn eigen slaapkamer hebben deze planten het meer te verduren. Dus vandaag besloot ik om weer een aantal nieuwe planten te bestellen.

IMG_1147 (2)

Winterbloeiers 

Ik vind het fijn dat mijn huis weer mooi is aangekleed met nieuwe planten. Planten maken je interieur en tuin echt af. Als er veel vrienden en familie komen, dan is het leuk als het huis en de tuin er goed bij ligt en staat. Ook kleur doet het vaak heel goed. Maar welke planten kies je dan? Hortensia is eigenlijk één van mijn favorieten voor binnen en in de zomer buiten. Die mooie lila en paarse kleur past leuk bij mijn inrichting, maar staat ook mooi buiten. Ook stokrozen vind ik mooi. In de winter heb ik overigens andere planten in de tuin en houd dan toch van de winterbloeiers. Ken jij winterbloeiers? Planten die juist bloeien in de winter! De Helleborus, een mooie kerstkroos die vooral bloeit van januari tot en met april. Maar ook winterviolen, die bloeien totdat het vriest. Gelukkig hebben we nu nog niet zo’n strenge winter, waardoor ze mooi kunnen bloeien. En als het vriest zoals nu een beetje laten ze zichzelf slap hangen. Als de temperatuur weer stijgt boven nul, gaan de kopjes van zelf weer omhoog. Winterviolen zijn ook mooi voor op het balkon. Planten zijn trouwens ook gemakkelijk online te bestellen!

IMG_1146 (1)

Buiten kun je weinig doen aan de planten. Als het vriest, ga je niet in de tuin werken. Maar hoe houd je de planten binen nu langer goed in de winter?

Tips

  1. Aarde mag soms best een beetje droog aanvoelen. Soms heb ik dan de neiging om meer water te geven, maar dat is helemaal niet nodig.
  2. Soms is het goed om grotere planten minder water te geven. Beter te droog dan te nat. Bij te natte aarde kan er zure aarde ontstaan en uiteindelijk bladverkleving.
  3. Veel licht is altijd goed voor planten. En de zon laten binnenkomen, is ook prima want de zon is niet meer zo sterk.
  4. In de winter hoef je de planten geen extra voeding te geven. Dit is de rustperiode van de plant.
  5. Ook besproeien in de winter is minder handig omdat het water dan minder snel verdampt.
  6. De laatste tip is om de planten niet zo dichtbij de verwarming neer te zetten. De planten drogen sneller uit.

Op zich best handige tips. Ik heb sommige planten ook meteen op een andere plaats neergezet! Wat ga jij doen om jouw planten de winter door te laten komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.