27

okt

Glaskoning 1
In Lifestyle \ Interieur, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Waarom zou je kiezen voor voorzetramen?

Door Redactie

Hoe een woning eruit ziet is natuurlijk erg belangrijk. Je wil dat het er mooi uitziet voor jezelf aangezien je er immers zelf in woont, maar ook voor de buurt is het fijn als jouw woning er goed onderhouden uitziet. Dit heeft natuurlijk een positief effect op de woningen van je buren en daar is iedereen dus mee geholpen. Daarnaast moet een woning ook wel functioneel zijn en kan het bijvoorbeeld best wel eens handig zijn om een goed geïsoleerde woning te hebben. In dat geval is het vaak zo dat je misschien voor dubbel of misschien zelfs wel driedubbel glas wil kiezen. Helaas is dat niet altijd mogelijk en dan zouden voorzetramen wel eens een heel goed alternatief kunnen zijn.

Wat zijn voorzetramen?

Misschien heb je het al een beetje kunnen raden aan de naam, maar bij voorzetramen gaat het om een venster dat achter of voor een al bestaand raam geplaatst kan worden. Op die manier creëer je dus eigenlijk een soort van dubbel glas, zonder dat je dubbel glas laat plaatsen. Je blijft dus gebruik maken van je enkele glas dat al in het raam zit, maar plaatst er nog een extra glasplaat voor of achter. Hierdoor is het dus een zeer goede optie voor iedereen die dat enkele glas niet weg wil of kan laten halen.

Glaskoning 1

Hoe werkt het vervolgens?

Als je ervoor zou willen kiezen om voorzetramen te laten plaatsen, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat het ook echt isolerend werkt. Daarom is het slim om even heel kort te zien hoe het nou energie kan besparen. Dit heeft er namelijk alles mee te maken dat je door de extra glasplaat die je laat plaatsen een laagje lucht tussen de twee glasplaten hebt zitten. Deze zogenaamde luchtspouw zie je ook bij dubbel glas of driedubbel glas en dat zorgt er dus voor dat het zo goed isoleert. Hierdoor lekt er minder warmte van binnen naar buiten en hoef je dus minder energie te gebruiken om je woning op temperatuur te houden.

Lange levensduur

Ook wel een puntje wat het benoemen waard is, is het feit dat voorzetramen een vrij lange levensduur hebben. Mocht je dus overwegen om voorzetramen te nemen, dan is het goed om te weten dat je er heel lang profijt van kunt hebben. Zeker als je dus niet van plan bent om in de komende tijd te gaan verhuizen, kan het een zeer goede investering zijn. Je kunt namelijk al gauw zo’n 10 tot 15 jaar genieten van dit soort ramen. In die tijd bespaar je dus allemaal energie en dus ook geld.

Geen dubbel glas mogelijk?

Dan kan dat misschien een beetje vervelend zijn. Je wil er immers altijd voor zorgen dat je woning zo goed mogelijk geïsoleerd is en een van de makkelijkste manieren om daarvoor te zorgen heeft te maken met de ramen in je woning. Gelukkig heb je dan dus nog altijd de mogelijkheid om gebruik te maken van een aantal voorzetramen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.