20

jul

elho 1
In Lifestyle \ Gadgets, Lifestyle, Musthaves

Passiescore:

Zo begin je je eigen moestuin

Door Redactie

Het was altijd een droom van ons gezin om een eigen moestuin te starten. Zelfvoorzienend zijn, eigen groenten en kruiden kweken en de meisjes leren omgaan met al het mooie wat de natuur te bieden heeft. Maar hoe kun je het beste beginnen met een moestuin. Tijd om ons daar in te verdiepen en de eerste kruiden te gaan kweken. Ook de meisjes hebben op de kinderopvang hun eigen moestuintje dus dit wilden we thuis ook maken. 

In ons vorige huis hadden we een appel- en perenboom, maar daar aten de vogels al eerder al het fruit van op. Nu wilden we het grondiger aanpakken. We hadden al een paar keer gelezen dat het handig is om binnen te starten en te beginnen met groenten, die gemakkelijk te telen zijn zoals sla, courgette, wortel, spinazie en radijs. Hier heb je bijna alleen water voor nodig en dan kan er niet zoveel verkeerd gaan.


elho 4

Kweektafel 

Het leek ons handig om met een kweektafel te beginnen. De noa kweektafel van elho heeft een geïntegreerd watersysteem om het kweken van groente, fruit en kruiden heel gemakkelijk te maken. Ook de lengte van 94 cm is goed en je hoeft niet te bukken, wel zo fijn. Hij staat op poten waardoor je een ideale werkhoogte hebt. Er zit ook een ingebouwde kweekbuis in en een waterbuis, waarbij je de groenten en kruiden goed kunt verzorgen. Een praktische én stijlvolle kweektafel! We hebben de kweektafel nu een maand in gebruik en zien de eerste kruiden al leuk groeien. Met de afneembare poten om de tafel gemakkelijk op te bergen en je hebt altijd je kweekaccessoires bij de hand met het tray onder de tafel. Wat ook fijn is dat deze kweektafel is gemaakt van gerecycled plastic en dus ook duurzaam is. De plastic deksel zorgt er voor dat de vogels de groenten, fruit en kruiden niet kunnen opeten. Ideaal. De prijs van de noa kweektafel van elho is € 125,-. We zijn er erg blij mee en vinden hem ideaal voor verse kruiden en groenten.

elho 2

Moestuin in de tuin 

En naast de kweektafel willen we ook groenten gaan kweken en oogsten in onze moestuin, een apart stukje in de tuin. We zijn hier een beetje mee aan het experimenteren. Je kunt hier zelfs al voor de lente mee beginnen. Maak in januari een moestuinplan, plant zaadjes in kleine potjes, want je hebt geen grote ruimte nodig. Op je balkon kun je een klein moestuintje beginnen. We hebben nu een aantal zakjes met zaden en kiemen gekocht. Op het pakje of zakje kun je precies zien wanneer je het beste kunt zaaien. Soms is het handig om het weer goed in de gaten te houden en in een niet te koude periode te starten. Je hoeft de zaadjes ook niet te diep te planten, maar iets onder de grond. Heb je bijvoorbeeld een zaadje van 2 cm, dan doe je dat ook 2 cm onder de grond. Bereid de grond, het zaaibed, goed voor. De grond mag niet meer bevroren of té vochtig zijn. De zaadjes zouden dan niet goed kiemen. Hark de bovenlaag goed los en egaliseer de grond. Welke groenten en kruiden zijn bij jou favoriet in de moestuin?

elho 3

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.