26

nov

Trouwen 1
In Lifestyle \ Special

Passiescore:

Vijf tips die je kan gebruiken bij een scheiding

Door Redactie

De scheidingsprocedure is voor niemand leuk. Gevoelens van verdriet, onzekerheid en woede wisselen elkaar vaak af, tijdens deze heftige periode. Het is dus voor alle betrokken partijen het prettigst om de belangrijke zaken zo snel mogelijk af te werken. Maar hoe doe je dat? Één van de beste tips tijdens een scheiding, is het focussen op een goede communicatie. Communiceren zorgt namelijk niet alleen voor empathie naar beide kanten, maar zorgt er ook voor dat er sneller een oplossing kan worden gevonden voor eventuele problemen. Is communiceren onmogelijk geworden? Dan is het slim om een professional in te schakelen, zoals bijvoorbeeld Déscheidingsmediator.nl. Naast een goede communicatie zijn er nog vier andere tips om een scheiding goed en snel te laten verlopen. In dit artikel staan ze allemaal op een rij!

Sta open voor compromissen

Wanneer jullie gaan scheiden moet er een heleboel worden geregeld, denk hierbij bijvoorbeeld aan het verdelen van de inboedel én het scheiden van de financiën. Dit zijn belangrijke zaken, die een heleboel vragen met zich mee kunnen brengen. Daarom kan het prettig zijn om een professional van Mediation in Houten aan tafel te hebben, deze onpartijdige persoon kan vragen beantwoorden en helpen om problemen op te lossen. Het is zeer belangrijk om je te realiseren dat er compromissen gesloten moeten worden. Dit betekent dat beide partijen water bij de wijn zullen moeten doen. Is dit erg? Nee. Het betekent dat jullie uiteindelijk sneller de handtekening zullen kunnen zetten onder de scheidingspapieren, en allebei verder kunnen met jullie leven.

Blijf beleefd en vriendelijk

Bij een scheiding komen vaak heftige gevoelens kijken, zoals boosheid, verdriet en onmacht. Toch is het belangrijk om vooral met je verstand te blijven communiceren, en op een beleefde manier te blijven communiceren met je ex-partner. Onthoud dat een goede samenwerking ervoor zal zorgen dat dit vervelende proces zo snel mogelijk achter de rug is. Is het onmogelijk geworden om rustig tegenover elkaar te zitten? DéscheidingsMediator.nl kan je helpen.

Let goed op de kinderen

Zijn er kinderen in het spel? Dan is het nog belangrijker om goed met je ex-partner te blijven communiceren. Voor kinderen kan een scheiding namelijk behoorlijk ingewikkeld zijn, en dan is er misschien behoefte aan extra hulp of aandacht. Schroom niet om een professional zoals déscheidingsmediator.nl om advies te vragen bij problemen of passende oplossingen. Op deze manier kun je voorkomen dat jullie kinderen in het midden van de scheiding komen te staan.

Neem tijd voor jezelf

Scheiden betekent een stressvolle periode, waarin er zeer veel van je wordt gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan het ondertekenen van papieren én het onderhandelen met je ex-partner. Maar het is ook een periode waarin jij aan jezelf moet blijven denken. Vergeet daarom niet om zo af en toe een rustmomentje te nemen, en geniet van de kleine momentjes in het leven. Dit kan de stress enorm verzachten, en kan ervoor zorgen dat jij de moeilijke momenten beter aankunt. Schroom ook vooral niet om hulp te vragen. Mediation in Houten kan je bijvoorbeeld heel goed helpen tijdens de scheidingsprocedure. Is de scheiding inmiddels voorbij? Dan kun je hulp zoeken bij een lifecoach of therapeut.

Slapen 2

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.