9

nov

pms2945
In Lifestyle \ Weekendtips

Passiescore:

Welness- en sauna van de maand: Thermae 2000

Door Tamara Schellekens

Naar een welnessresort en sauna gaan is eigenlijk een van mijn favoriete bezigheden. In het drukke leven wat ik leid, is ontspanning juist belangrijk. En daar neem ik soms te weinig tijd voor. Ik was dan ook verheugd om twee heerlijke dagen naar Thermae 2000 te gaan. Gelukkig heb ik een aantal vriendinnetjes, die dat ook enorm leuk vinden, dus vanaf nu heb ik mezelf voorgenomen om dit veel vaker te gaan doen. Ook met YourGift kun je heerlijk genieten van Thermae2000. 

Thermae 4

Het was ongeveer tien jaar geleden dat ik met mijn moeder en zusje bij Thermae 2000 was geweest. Vriendinnetje Paula, die ik al bijna twintig jaar ken, had ook wel zin om even mee te gaan en woont in de buurt. Tegelijkertijd de kans om weer even gezellig bij te praten, omdat we elkaar door de afstand niet zo heel vaak zien. Het was een en al verwennerij bij Thermae 2000. De dag begon met een uitgebreide rondleiding en lunch in de sauna. In de Bread & Bites koos ik voor een heerlijke salade van carpaccio en later op de dag genoot ik van een gezonde smoothie in de Tapas & Cocktail bar. Voor elk moment van de dag heeft Thermae 2000 een geschikte locatie.

Advertorial Niveau Bizzmagazine Euregio Thermae 2000

Het beste van twee werelden 

Het voordeel van Thermae 2000 is dat je veel keuze hebt. Ik geef altijd de voorkeur aan een sauna zonder badkleding, maar Thermae 2000 biedt het beste van twee werelden. In het sauna gedeelte hoef je je badkleding aan en in het badgedeelte is badkleding verplicht. Daarnaast is de dinsdag een dag dat je overal badkleding draagt. Dus voor iedereen wat wils! In het sauna gedeelte heb je verschillende soorten sauna’s. Mijn voorkeur was absoluut de eucalyptus, waarbij meteen mijn neus en longen lekker verkwikkend genoten van de heerlijke geur. De sauna en opgieting met honing was bijzonder. Hoe dan ook is honing een van mijn favoriete geuren (…muntthee, kwark met appel en honing…), maar dit geurde heerlijk en was goed warm. Ook het stoombad is ideaal voor een kleine verkoudheid. En je kunt er heerlijk liggen en uitrusten.

Thermae 6

Voor iedereen wat wils! 

Ook aan baden geen gebrek. In het badhuis heb je een soort wildwaterbaan, een kleine stroming die je heerlijk naar buiten leidt. Ik heb genoten van de vele bubbelbaden. Maar ook een absolute aanrader is de relaxbioscoop. Even twaalf minuten in je badjas luisteren en kijken naar een natuurfilm en je heerlijk ontspannen laten masseren. Het is een stevige massage, waarbij vooral mijn kuiten heerlijk werden gemasseerd. In de middag kreeg ik nog een heerlijke ontspanningsmassage, waarbij mijn nek- en schouders los werden gemaakt. Ik kon kiezen voor een eigen olie en koos voor de rozen. Een zeer vriendelijke masseur, die de massage aanpast, wat je fijn en prettig vindt . Na afloop had ik echt het gevoel dat mijn nek en schouders losser voelden.

Thermae 5

Prachtige ligging 

Thermae 2000 is een uitgebreid complex. Het ligt op de Cauberg en wordt gevoed door echt, puur water. Ik had na deze twee dagen echt het gevoel dat ik even weg was van “thuis”. Dit kon ik goed gebruiken na een drukke periode. Ook toen ik door het Limburgse landschap reed zag ik veel heuvels, bomen en schitterende natuur en dat zag je ook terug in de omgeving van Thermae 2000. Zelfs toen ik tijdens het ontbijt naar buiten keek… Ook leuk om te vertellen is dat al het water afkomstig is uit de eigen Thermae bronnen en dus puur, zuiver water is.

Thermae 9

Schitterende hotelkamers

De hotelkamer bij Thermae 2000 is wel een van de mooiste hotelkamers, waarin ik heb geslapen. Zo enorm groot, maar met een infraroodsauna in de kamer zelf en massagapparatuur. Een heerlijk bed, speciaal voor mensen die last hebben van rugklachten en/of reuma. Ik ben door al het badderen als een roosje in slaap gevallen, na nog even gezellig te hebben gekletst met vriendinnetje Paula over haar man en kinderen.

Een gezond en verantwoord ontbijt 

Met in mijn achterhoofd het lifestyle- en voedingsadvies, waarover ik jullie in mijn volgende artikel meer ga vertellen, genoot ik van een heerlijk ontbijt. Diverse soorten broodjes, verse sapjes, fruit, gezond broodbeleg met diverse soorten kaas, vlees, maar ook een gekookt of gebakken eitje maakten de keuze compleet. Natuurlijk begon ik mijn dag met Yakult en dat was er zelfs ook.

Thermae 12

Het was alweer een tijdje geleden dat ik had genoten van een welnessresort en sauna. Daarom zou ik Thermae 2000 ook zeker aanbevelen om een keer naar toe te gaan. Je kunt jouw programma zelf samenstellen: sauna, baden, relaxbioscoop, een persoonlijke behandeling (massage, beautybehandeling), lekker lunchen, diner of een smoothie… ook de restaurants van Thermae 2000 hebben voldoende keuze! Combineer met een heerlijk dagje Maastricht of een van de vele kerstmarkten in Duitsland. Twee heerlijk ontspannende dagen hebben mij weer veel energie gegeven voor de rest van het jaar! Lees binnenkort deel 2 op Passievrouwen over het speciale lifestyle- en voedingsprogramma wat Thermae 2000 heeft.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en de behandelingen kun je een kijkje nemen op www.thermae.nl.

Hoe vaak bezoek jij de sauna of een welnessresort en wat is dan je favoriet? Mijn goede voornemen voor 2014 en 2015 is weer zoals vroeger maandelijks de sauna te bezoeken! 

YourGift biedt de enige echte cadeaucard voor jong en oud, zo vind je altijd de cadeaukaart die bij je past. Een heerlijke beautybehandeling, een hotelovernachting, een middagje skiën, een gezellig wijntje drinken in een gezellige bistro? Alles kan! Een YourGift card werkt net als een pas, maar dan zonder pincode. Gewoon via de pinterminal; snel en simpel!

Yourgift is besteedbaar in velen winkels en webshops en is verkrijgbaar in wel acht thema’s.

De YourGift cadeaukaarten kun je online bestellen maar zijn ook te koop bij diverse verkooppunten, waaronder Primera, Jumbo, C1000, POSTNL postkantoren, V&D, Shell en AKO.
Het saldo dat op de kaart staat kun je altijd online bekijken. Kijk voor meer informatie op www.yourgift.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.