27

apr

Uitgelicht Dance like nobody is watching
In Sport \ Dansen

Passiescore:

Dance like nobody is watching

Door Redactie

Velen vinden de dans geen sport, maar ik ben van mening dat dansen zeker een sport is. Tijdens de dans gebruik je veel verschillende spieren namelijk  die je constant aanspant. Zelf doe ik aan Streetdance/Hiphop en vind dat zeker een energieke sport.

Je hebt tegenwoordig heel veel verschillende stijlen dans. De bekendste zijn toch wel Hiphop, Ballet, Jazz en modern. Maar vergeet ook de dansen als de Engelse en Weense wals, tango en de chachacha ook vooral niet. Veel verschillende stijlen voor veel verschillende type personen, maar toch hebben ze allemaal één ding gemeen: de intensiviteit.

Tijdens het dansen gebruik je bijna al je spieren. De één net wat meer dan de ander. Het is erg belangrijk tijdens het dansen dat je alle spieren goed aanspant en goed gebruikt. Hierdoor ben je tijdens het dansen goed in evenwicht en heb je minder kans op blessures.

Dance like nobody is watching

Tegenwoordig heb je ook steeds meer dansfilms zoals Step Up, Pitch Perfect en de oude klassieker Footloose. Ook dansprogramma’s zoals So You Think You Can Dance en Everybody Dance Now komen steeds meer in belangstelling. Via Youtube worden ook steeds meer dansers bekend. Eén van mijn favoriete Youtube danseres is Chachi Gonzales. Hieronder een filmpje van haar.

Bovendien kan ik ook geen genoeg krijgen van alle SYTYCD routines. Dit is ook één van mijn favorieten.

Heb jij al zin gekregen in dansen en ben je nog op zoek naar een leuke sport? Dansen is perfect voor degene die houdt van muziek en die natuurlijk gevoel voor ritme hebben. Wil je meer inspiratie op doen? Kijk dan op Youtube voor vele filmpjes. So dance like nobody is watching!

Door: Dewi Sanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.