25

apr

NTC
In Sport \ Gadgets

Passiescore:

De beste fitness apps

Door Redactie

Kijk om je heen en je ziet waarschijnlijk meerdere mensen vastgeplakt aan hun smartphones of tablets. Niet meer weg te denken uit deze tijd, en dat kan behalve je sociale relaties ook je fitheid beïnvloeden. Op je kont zitten en naar schermpjes staren is voor niemand gezond. Dat is gelukkig helemaal niet nodig! Deze apps krijgen je sowieso weer aan het bewegen!

apps1

1. Nike+ Training Club

Deze app bevat meer dan honderd workouts en daardoor zit er voor iedereen wel wat tussen. De workouts hebben verschillende lengtes, zo kan je voor een lange sessie gaan, maar zitten er ook workouts van slechts een kwartier tussen. In de app kan je kiezen uit verschillende doelen (zoals cardio en krachttraining) en verschillende niveaus. Zoek je dus een specifieke training, dan heb je een grote kans dat het wel te vinden is in deze app, zoweel mogelijkheden zijn er! Een goede aanvulling voor bijvoorbeeld hardlopers die meer zoeken.

Gratis voor iOS en Android

2. Moves

Moves is een app die al je bewegingen bijhoudt, zowel wandelen als rennen en fietsen. Waar de app echter het meest voor wordt gebruikt, is de stappenteller. Houd je telefoon in je zak en Moves zal behoorlijk nauwkeurig bijhouden hoeveel stappen je hebt zet op een dag. En geloof me, dat is motiverend! Als je hierop let zal je zien dat je vaker gaat lopen of de trap neemt en zelfs een extra blokje om gaat om aan je gestelde doel te komen. Een goede manier dus om wat meer te bewegen in je dagelijkse leven. Let wel op, deze app vreet veel batterij!

Gratis voor iOS en Android

apps2

3. Runkeeper

Voor welke hardloper is het bijhouden van de kilometers en tijden geen must? Runkeeper is hier ideaal voor! Door middel van GPS word je volledige route vastgelegd, en zo dus ook je afstand, snelheid en totale tijd. Alles wordt opgeslagen en is in duidelijke grafiekjes terug te bekijken en te vergelijken. Ook kan je vrienden toevoegen, extra motiverend dus om te kijken wie de meeste kilometers heeft afgelegd!

Vergelijkbare apps voor hardlopers die ook aan te raden zijn, zijn onder andere Nike+ Running, Runtastic en Endomondo!

Gratis voor iOS en Android

4. Zeven minuten work-out: “Seven” 

Geen tijd om te sporten? Met de ‘7 minute workout’ app is dat verleden tijd! Wat is zeven minuten nou op je dag? Natuurlijk vervangt zeven minuten sporten per dag geen volledige sportsessie, maar het brengt je toch weer even in beweging en het schijnt dat deze workouts zo zijn samengesteld dat je zo veel mogelijk uit die zeven minuten kan halen. Het zal je verbazen hoeveel verschillende lichaamsdelen je nog aan het werk kan zetten in minder dan tien minuten, want wedden dat je het voelt de dag erna. Geen zorgen trouwens, de app geeft steeds elke oefening die je moet doen aan en begeleid je daar doorheen.

Gratis voor iOS en Android

Door: Linda van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.