5

jul

Uitgelicht Tour de France
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Grand Départ: Un, deux, trois… Allez!

Door Redactie

Gisteren was het eindelijk zo ver! De Grand Départ van de Tour de France in het midden van ons land: Utrecht! Drie weken genieten van de mooie sport wielrennen en natuurlijk van de mannen… Was jij gisteren in Utrecht? Ben je vandaag nog wezen kijken? Of zat je lekker voor de buis de start te bekijken? Wij vertellen je nog wat meer, dus lees snel verder!

Van 4 juli t/m 26 juli keihard bikkelen voor dat ene klassement. Starten in Utrecht om uitgeput te finishen in Parijs. Het parcours bevat een kasseinrit, drie aankomsten bovenop een Muur en natuurlijk ontbreken de Pyreneeën en de Alpen niet! Ook wordt dit jaar de ‘Hollandse berg’ L’Alpe d’Huez meegenomen!

De eerste etappe vindt plaats in Utrecht zelf en eindigt hier ook. Bij de tweede etappe gaan ze van Utrecht naar Zeeland om vervolgens bij de derde etappe naar Antwerpen te vertrekken. Dit jaar is de zesde keer dat de Tour in Nederland wordt gestart. Eerder was de Grand Départ in 1954 in Amsterdam. Nummer twee in 1973 in Scheveningen en nummer drie in 1978 in Leiden. Daarna werd het nog twee keer georganiseerd in Den Bosch(1996) en nog vijf jaar geleden in Rotterdam in 2010.

Natuurlijk doen er alleen maar mannen mee met Le Tour de France, maar laten we de Wielerdames niet vergeten! Ook wij vrouwen kunnen er wat van. Laat weten wat jullie vinden van  vrouwen in de wielrensport! Nu gaan we eerst genieten van de mannen..

Collage Tour de France 2

Deze zomer is het precies 35 jaar geleden dat de legendarische fietsheld Joop Zoetemelk in zijn gele trui op de Champs-Élysées over de finish ging. Daarom hebben jullie vast al wel gehoord over de leuke campagne van de trotse sponsor van wielerploeg Team LottoNL-Jumbo. Zij grijpen dit moment aan om heel Nederland te laten weten dat er in iedereen een kampioen schuilt. De leuke reclame hebben jullie vast al gezien (:
Vanaf 17 juni kun je sparen voor de Limited Edition Retro shirt: een ode aan de kampioenstrui van Zoetemelk. Wees er snel bij want de spaarzegels worden uitgegeven zolang de voorraad strekt, maar uiterlijk tot en met 21 juli.

Collage Tour de France
Drie weken genieten dus van het mooie weer, de wielersport en de mannen! Waar ga jij de Tour volgen?

 

Door: Dewi Sanders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.