17

jun

fietsen
In Sport \ Work-out

Passiescore:

Ga toch fietsen!

Door Redactie

Nederland is overduidelijk een fietsland. Wist je dat we jaarlijks ongeveer 200 miljard kilometers afleggen? En fietsen is ook nog eens hartstikke gezond! Stap de volgende keer dat je geen zin hebt in een zware work-out gewoon lekker op de fiets. Want dat is een ideale mogelijkheid om toch lekker actief bezig te zijn. Hier zijn de voordelen van fietsen op een rijtje.

fietsenFoto: Flickr.com/Tejvan Pettinger

– Fietsen als sport is veel makkelijker om vol te houden. Je bent buiten, kan genieten van de omgeving en vaak heb je nog echt een bestemming ook. Ondertussen ben je natuurlijk gewoon in beweging, zonder dat je daar echt bewust mee bezig bent. Met een half uur fietsen per dag sla je toch al de brug naar een gezondere en meer actieve levensstijl.

– Met fietsen train je een heleboel spieren en nog belangrijke ook! Hoe vaker je fietst, hoe sterker deze spieren zullen worden. Je beenspieren zijn de voornaamste spieren die in beweging komen, maar ondertussen train je ook je buik, rug en armspieren. Totale body work-out dus! Niet alleen zal het voor een strakker lijf zorgen, maar ook je houding zal verbeteren.

– Al fiets je op een rustig tempo en doe je dit recreatief, dan verbrand je toch nog een hoop calorieën. De hoeveelheid is afhankelijk van de afstand, je gewicht en hoe snel je fietst, maar ga er maar vanuit dat een uurtje fietsen je toch een paar honderd calorieën oplevert. Kan je onderweg dus onbezorgd genieten van een lekkere snack van de patatkraam waar je langsfietst!

– Als je misschien niet te zwaar mag sporten of daar gewoon de conditie (nog) niet voor hebt, is fietsen een laagdrempelige work-out om mee te beginnen. Bijna iedereen kan immers fietsen. De kans op blessures is bij het fietsen heel erg klein – veel kleiner dan bij een sport als hardlopen. Er is dus eigenlijk geen reden om hier niet mee te beginnen!

– Fietsen verkleint de kans op een hoop ziektes. De kans op diabetes is bij mensen die regelmatig fietsen stukken kleiner. Ook houdt het de bloedvaten schoon en vermindert het stress. Stevig doorfietsen kan zelfs een positieve invloed hebben op depressies, net zoals hardlopen dat doet.

Door: Linda van Dijk

Totaal 2 reacties

Marinka

17 juni, 2015 om 18:50

Yeah, en ik heb nét een nieuwe fiets besteld :)

Beantwoorden

Tamara Schellekens

18 juni, 2015 om 17:34

Geniet van je nieuwe fiets Marinka :-))

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.