15

dec

www.fitbeauty.nl
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Sportspecial 2: ga naar buiten

Door Vera Geenen

Het is koud buiten, vroeg donker en het regent. Dan maar binnen blijven? No way! Het is een kwestie van doorzettingsvermogen. Trek je hardloopkleren aan, ga de fiets op of pak nostalgisch de skeelers weer uit de kast. Geblesseerd of doe je het liever rustig aan? Een stevige wandeling doet ook al wonderen. Misschien heb je weinig tijd; zelfs een work-out van 20 minuten zorgt al voor een goed gevoel. In tegenstelling tot de vorige sportspecial, behandel ik in dit artikel juist de voordelen van het buiten sporten en geef ik je enkele tips.

Uitdaging: Freerunning 2.0
Freerunning is een sport die op straat beoefend wordt. De beoefende freerunner springt hierbij van dak tot dak, maakt salto’s en springt over auto’s heen. Wij dames kiezen liever voor freerunning 2.0. Een rustigere variant die iedere sporter kan beoefenen. Kom je tijdens je hardloopronde een berg of trap tegen? Ren deze zo snel mogelijk op en af. Bij een bank maak je 10 push-ups en sprint vervolgens van lantaarn naar lantaarn. Elke training is anders en het leukste is: alles beslis jij helemaal zelf! Niet vooraf, maar tijdens het sporten bedenk je waar je heen gaat. Dat is juist de kracht van deze training. Zo blijf je gemotiveerd en leer je om uitdagingen aan te gaan.

Artikel 2


Voordelen buiten sporten

1. Vitamineboost
Voornamelijk tijdens het sporten in de buitenlucht komen bepaalde stofjes vrij die voor een geluksgevoel zorgen: endorfine en dopamine. Bovendien heeft het lichaam, door te weinig zonlicht in de winter, vaak een tekort aan vitamine D. Ga naar buiten voor net dat beetje extra licht.

2. Motiverend
Blijf gemotiveerd door alles wat je buiten om je heen ziet. Geniet van de natuur of juist van de drukke stad. Bekijk de huizen, de mensen en objecten om je heen. Die trainingssessie vliegt voorbij!

3. Vrijheid
Sport wanneer jij wilt. Of je een ochtend- of avondmens bent; de buitenlucht is altijd voor jou bereikbaar.


Tips

Kleed je goed aan! Dit betekent niet te koud maar ook niet te warm. Ga je hardlopen, dan adviseer ik om een lange sporttight aan te doen en qua bovenkleding 2 – 3 lagen: een (thermo)shirt, lange mouwen en bij vrieskou een jasje of trui.

Zorg dat je goed zichtbaar bent in het donker.

Drink na afloop voldoende water. Het kan zijn dat je door de kou geen dorst hebt gekregen. Toch is het drinken van water van uiterst belang om je vochtbalans op peil te houden! Zelf ben ik geen fan van ijskoud kraanwater. Voordat ik ga sporten vul ik een flesje met water. Zodra ik klaar ben met de intensieve sportsessie, is het water op kamertemperatuur en heerlijk om te drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.