9

dec

www.fitbeauty.nl
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Sportspecial 1: van huiskamer tot sportschool

Door Vera Geenen

De lege zakken pepernoten maken plaats voor de kerstkransjes en oliebollen. De gezelligheid en lekkernijen in december betekenen voor velen van ons ook de maand van een paar pondjes meer. Te veel suikers en te weinig sport komen dan ook vaak voor. Het gevolg: een grote energiedip. Herkenbaar? In deze eerste van de drie sportspecials geef ik enkele sporttips, zodat je gezond en energiek de feestdagen doorkomt!

www.fitbeauty.nl1

Buiten te koud? Geen sportschoolabonnement? Maar verlang je wel naar een gezond lichaam? Tover dan je huiskamer om tot sportschool. Schuif de tafel aan de kant en nodig je vriendinnen uit voor een sportieve middag. Voor de harde werkers onder ons: het kan ook heerlijk zijn om na het werk nog een work-out te doen. Het enige dat je nodig hebt is een matje en wat ruimte om je heen. Het matje kan ook prima vervangen worden door vloerbedekking of –kleed. Maar hoe nu verder?

Dans en spring
Dans en spring! Dansen is een goede manier om je lichaam en spieren los te maken. Zet je favoriete muziek aan en laat je minimaal 15 minuten helemaal gaan. Het maakt niet uit hoe je danst, als de armen en benen maar bewegen. Niemand die het ziet! Open YouTube en typ in de zoekbalk de woorden: salsa music, tracks for training of andere muziek waar jij op los kunt gaan. Bouw het rustig op, zodat je spieren langzaam warm kunnen worden. Maak boksbewegingen, spring, trap en dans. Voel de endorfine vrijkomen en de energie door je lichaam stromen!

www.fitbeauty.nl2

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Aandacht voor de romp

Een goede rompstabiliteit, ook wel core stability genoemd, zorgt voor minder klachten en blessures; mits je de oefeningen op een juiste wijze uitvoert. De plank is naar mijn mening de meest optimale oefening, waarbij zowel de rug, buik als billen worden getraind. Steun met je ellebogen en tenen op de grond en zorg ervoor dat de gehele rug recht is. Voor meer inspiratie, oefeningen en uitvoering kijk je op YouTube.

En nu is het de beurt aan jou! Niet denken maar doen. Nu sporten, betekent tijdens de kerstdagen genieten. Meer energie en een sterker lichaam staan op jou te wachten! Begin vandaag nog met je voornemen voor een gezonder leven, zodat je in het nieuwe jaar het sporten langer volhoudt. Ben jij klaar voor een gezonder leven?


* Bron afbeeldingen: www.fitbeauty.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.