25

dec

www.fitbeauty.nl
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Sportspecial 3: maak je goede voornemens waar!

Door Vera Geenen

Ben je de afgelopen weken al fanatiek aan het sporten geweest? Of heb je nog wat moeite om de eerste stap te maken? In deze laatste sportspecial geef ik je net dat extra duwtje in de rug zodat je in 2014 al je goede sportvoornemens waar kan maken. De kracht is doorzettingsvermogen en de wil voor een gezonder leven.  Met de volgende 10 tips houd je het sporten in het nieuwe jaar gemakkelijker vol. Ga jij de uitdaging aan?

Sportspecial 3 11. Kies een sport die bij je past

2. Plan je sportmomenten in

3. Maak lijstjes!

4. Stel haalbare doelen

5. Sport samen

6. Zorg voor afwisseling in de training

7. Beloon jezelf

8. Blijf positief

9. Pak je rust

10. … en geniet!

Om het sporten vol te houden, is het belangrijk dat je een sport uitkiest die bij jou past. Stel voor jezelf een plan op en ontdek waar jouw kansen en valkuilen liggen. Vind je het moeilijk om vanuit jezelf te gaan sporten? Plan je sportmomenten in je agenda in. Ga samen met een vriend of vriendin en probeer verschillende sporten en trainingsprogramma’s uit. Hang lijstjes met positieve spreuken en persoonlijke doelen op je koelkast zodat je weet waarom je sport. Je doelen behaald? Stel deze bij en ga er weer voor de volle 100% voor! Blijf positief en beloon jezelf als je een van je doelen hebt bereikt. Onthoud dat je ook moet rusten; het herstel is net zo belangrijk als de training zelf.

Hierbij nog een laatste tip: niet denken maar doen. Ik wens je een sportief en gezond nieuwjaar toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.