1

nov

Detox 1

Passiescore:

Mijn zoektocht naar een gezonde levensstijl

Door Tamara Schellekens

De laatste jaren en vooral de afgelopen maanden ben ik steeds meer bezig met gezond leven. Misschien heb ik zelfs wel een soort kick op groenten gekregen. Iedere week koop ik bij de groenteboer diverse soorten groenten en fruit en daar heb ik enorme behoefte aan. De meeste ochtenden maak ik een smoothie met veel groenten en een beetje fruit. Maar wat is nu echt gezond? Heel eerlijk, ik ben er nog niet over uit. 

Vorig jaar zomer probeerde ik een korte detoxkuur om door drie dagen lang enkel sapjes te drinken van groenten en fruit, maar na twee dagen vond ik dat best lastig. Ik merkte dat ik slap werd en me niet goed voelde. Voor mezelf heb ik toen besloten omdat niet meer op die manier te gaan doen. Een dieet? Daar geloof ik niet in. Dan val je heel snel af, maar ik heb het gevoel dat je het er ook snel weer bij krijgt. Nu heb ik gekozen om een andere manier van detox te doen. Alleen leven op sapjes wil ik niet meer.

Op dit moment heb ik last van lichte darmklachten. Of het komt omdat ik net uit Senegal terug ben of er is meer aan de hand. Na jarenlang verschillende onderzoeken te hebben gedaan, is er nog steeds niets uitgekomen. Vorig jaar ben ik een aantal keren naar een bioresonantiespecialist geweest. Door middel van trillingen heb ik een aantal behandelingen gekregen. Bioresonantie is een alternatieve geneeswijze die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft. Bij ziekte of onbalans in het lichaam kan die trilling verstoord zijn. Het hielp kort, maar het is nog steeds niet helemaal over. Om mezelf in acht te nemen, probeer ik nu zoveel mogelijk groenten te eten. De meeste ochtenden maak ik een groene smoothie en dat geeft me een gezond en goed gevoel. Ook probeer ik diverse ontbijtjes af te wisselen door de ene ochtend kwark met rood fruit en granola te nemen, de andere ochtend iets met ei en af en toe een broodje. ‘s Middags neem ik meestal een broodje en maak een aantal keren per week een verse soep.

Het is belangrijk om je lichaam goed te ontgiften. Twee liter water drinken gaat me gemakkelijk af. Sinds ik mijn nieuwe SodaStream heb mogen ontvangen, kan ik lekker afwisselen met bruisend en plat water. Iedere ochtend start ik met een glaasje water en gedurende dag probeer ik zoveel mogelijk water te drinken. Met thee, bubbelend of bruisend water. Het klinkt misschien vreemd maar ik heb steeds beter water leren drinken. Gedurende de dag probeer ik zo weinig mogelijk te snoepen en dat gaat me goed af. Ik heb overdag weinig trek in chocolade of chips en neem net zo lief een tomaatje, wortel of druif. De meeste avonden kook ik zelf. Soms een stukje vlees van de slager, soms vegetarisch met veel kaas en noten. Ik probeer zo weinig mogelijk pakjes en zakjes te gebruiken en kook vers, puur en gezond. En ja, af en toe zondig ik. Een glaasje wijn op zijn tijd, moet kunnen toch?

Detox 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.