13

mrt

balletworkout
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Barre Concept: fit is het nieuwe slank

Door Redactie

Mijn liefde voor klassiek ballet is niet gestrand na het opgeven van een droomwens om ballerina te worden, maar juist onderhuids door blijven sudderen. Ook in het huidige sportaanbod blijk ik terecht te kunnen met mijn passie voor ballet zonder direct in tutu pirouettes te hoeven draaien. En wel in de vorm van een populaire fitness workout. De zogeheten Barre Concept.

balletworkout

Die pirouettes in tutu zijn overigens wel wat ik het allerliefste zou doen. Maar bij de modernere, populaire ballet workout heb je zelfs niet eens een balletachtergrond nodig. Het is een dans workout die geschikt is voor jong en oud, of je nou getraind bent of niet. Je bereikt uiteindelijk waar je voor sport: een krachtig en fit lichaam. Daarnaast zijn een betere houding en eleganter en vloeiender bewegen resultaten waardoor je je afvraagt waarom je niet veel eerder bent begonnen met de ballet workout.

Je leert anders, leniger, eleganter en krachtiger bewegen, net als een ballerina. Niet gek dus dat deze fitnessvorm ook populair is bij beroemdheden, zoals Madonna en voormalig Victoria’s Secret model Miranda Kerr. Ook zij verkiezen de oefeningen aan de bar waarbij een reeks krachtoefeningen wordt afgewisseld met stretchoefeningen maar al te graag om een fit en uitgebalanceerd lijf te krijgen.

In 3 redenen waarom jij de ballet workout zou moeten proberen:

1. Je vormt spieren, verbetert je balans, uithoudingsvermogen en flexibiliteit.
2. Je combineert alle aspecten van precisie, lenigheid en conditie, houding en elegantie.
3. Je tovert bij herhaaldelijk uitvoeren van deze workout een indrukwekkend krachtig lichaam, zoals dat van een balletdanseres.

Het is al eerder gezegd, maar kan niet vaak genoeg benadrukt worden: een fit – en niet per definitie een slank – lijf is voortaan het ideaal. En het enige wat je nodig hebt is een barre om je oefeningen aan te doen, wat kekke muziek en een leuk YouTube filmpje met een voorbeeld workout. Of bezoek eens één van de studio’s bij jou in de buurt die lessen ballet workout verzorgen.

barreballet

Liefs en sportieve groet,

Iris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.