21

feb

Uitgelicht BBB
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

De beste oefeningen voor je benen, billen en buik

Door Redactie

De grootste knelpunten bij ons vrouwen zijn de BBB. Ofwel de benen, billen en buik. Wij vrouwen maken ons daar het meest druk om en zijn daar het meest onzeker over. Met deze oefeningen krijg jij je BBB weer helemaal strak in een korte tijd. Alles wat je nodig hebt is jezelf en je motivatie!

Squat
De squat staat algemeen bekend als killer oefeningen voor je benen en billen. Dit valt echter wel mee als je het rustig aan opbouwt. Je staat gestrekt en je buigt langzaam door totdat je knieën recht boven je enkels staan in een hoek van 90 graden. Je houdt deze houding even vast en komt daarna langzaam weer omhoog. Dit herhaal je daarna een aantal keer.

Squats

 

‘Op handen en knieën’
Deze drie verschillende oefeningen helpen je bilspieren te versterken. Deze oefeningen herhaal je een aantal keer. Laten we beginnen bij 10 keer per been per oefening. Naarmate het beter gaat, kan je het aantal natuurlijk opschroeven.

Collage sport artikel BBB

Sit-ups

De overbekende sit-ups helpen het meest voor je buikspieren. Om werkelijk alle buikspieren te trainen, hebben we verschillende vormen sit-ups.

1. Je middelste buikspieren train je met de gewone sit-up. Je ligt hierbij op je rug en plaatst je benen in 90 graden. Je legt je handen gekruist op je borst. Hierna kom je met je schouders van de grond tot aan de hoogte op de afbeelding.

2. Je schuine buikspieren train je met een de bicycle crunches. Zoals te zien op de afbeelding,til je je linkerbeen op in een hoek van 90 graden en ga je met je rechter elleboog richting je linkerknie. Daarna wissel je van kant met je rechterbeen en linker elleboog.

<p style=”padding-le

Comments are closed.

Copyright pending. All rights reserved.