13

feb

voornemens1
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Nieuw leven in je goede voornemens

Door Redactie

Het is alweer bijna twee maanden geleden dat we 2014 gedag zwaaiden. Een nieuwe start, met voor de meesten ook nieuwe voornemens. New year, new you! Maar er is een grote kans dat er van die goede voornemens inmiddels niets meer over is.

 

Mocht het een troost zijn: je bent absoluut niet de enige. Vorig jaar hield slechts één op de vier Nederlanders met een goed voornemen dat voornemen ook echt vol. Toch betekent het niet dat je de teugels dan maar helemaal moet laten vieren. Je hebt nog tien volle maanden om 2015 jouw jaar te maken. Deze tips gaan je een handje helpen om weer back on track te raken met je goede (sport)voornemens.

voornemens1

– Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen! Als je eens een week echt geen tijd hebt om te sporten, is dat niet meteen het einde van de wereld. Dat ene wijntje op zaterdagavond is dat ook niet. Je bent geen faal omdat het tot nu toe niet is gelukt. Als je te hard voor jezelf bent, ga je je alleen maar slechter voelen als je een slippertje maakt. Met als gevolg dat je dan maar helemaal kapt. Je bent superwoman niet, dus wees realistisch.

 

– Vraag jezelf eens af waar het mis ging. Grote kans dat je doelen te groots en te vaag waren. ‘Tien kilo afvallen’, ‘fit worden voor de zomer’ of ‘niet meer snoepen en gezond eten’ zijn niet concreet genoeg. Stel jezelf vanaf nu kleinere doelen die naar je uiteindelijke doel toe leiden. Maak je voornemens specifiek en schrijf ze op, zodat je er ook nog eens niet onderuit kan.

 

– Niks werkt zo motiverend als het zien van vooruitgang. Vanaf nu ga je je resultaten dus bijhouden. Schrijf alles op of maak zelfs voor en na foto’s van jezelf. Misschien denk je dat het allemaal niet opschiet, maar als je die dingen dan na een maand gaat vergelijken, sta je misschien wel positief versteld!

 

Vergeet jezelf ook niet te belonen als je wel een doel behaald hebt! Wedden dat het je nu lukt om de knop weer om te zetten?

Door: Linda van Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.