3

jan

Schermafbeelding 2015-01-03 om 16.56.33
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Goede voornemens: de sportschool?

Door Tamara Schellekens

Ieder jaar maak ik goede voornemens. Even de kilo’s van de feestdagen eraf “halen” en lekker doorgaan met sporten. Maar ik geef toch de voorkeur aan teamsporten in plaats van de sportschool, maar misschien ga ik dat deze maand eens proberen. Hoe staat het met jullie goede voornemens? Een heleboel mensen beloven zichzelf bij het overgaan van het ene in het andere jaar dat ze in het nieuwe jaar toch echt….In de top tien van goede voornemens staat onder andere sporten en afvallen.

De sportscholen stromen begin januari weer vol en de dieetboeken zijn niet aan te slepen. Hoeveel heb jij er in de boekenkast staan? En ben jij ook weer begonnen met sporten? Belangrijkere vragen zijn: Wat doe je met al die dieetboeken en afvalpogingen en waarom heb je ze elk jaar weer nodig? Waarom ben je nu alweer gestopt met sporten? Veel mensen houden hun goede voornemens maar een week of 2 vol, omdat het bij een voornemen blijft.

Hieronder geef ik jullie een aantal tips die het wellicht gemakkelijker maken om te blijven sporten…Als het je nog lukt om je voornemen voor dit jaar vol te houden. Prima, ga zo door! Schermafbeelding 2015-01-03 om 16.56.33Lukt het niet, en is je goede voornemen een stille dood gestorven? Lees dan vooral verder.

  1. Waarom heb je jezelf voorgenomen om af te vallen of meer te gaan sporten? Doe je het wel echt voor jezelf of toch voor de ander? Bedenk waarom het vooral voor jezelf heel belangrijk is en schrijf je motivatie op.
  2. Weet je waarom je het niet hebt volgehouden? Misschien paste het dieet, de sport of het tijdstip helemaal niet bij je. Helaas zijn diëten inderdaad moeilijk en niet lang vol te houden. Kies vanaf nu iets dat bij je past, lang is vol te houden en leuk is.
  3. Sport is leuker als je het samen doet. Kijk om je heen en vraag iemand mee.
  4. Maak een plan en omschrijf je doelen en een tijdspad waarbinnen je de doelen gaat bereiken.
  5. Lukt het even niet, stel je doel dan bij en geef niet op!
  6. Vertel mensen die je vertrouwt waar je mee bezig bent en vraag ze je te steunen.
  7. Als je afvalpoging, sporten, meer beweegmomenten enz. niet gelukt is, wacht dan niet tot 31 december om je goede voornemen in te laten gaan. Elke dag kun je opnieuw beginnen en bied je nieuwe kansen en mogelijkheden.
  8. Dan nog even over het afvallen. Bedenk dat de kilo’s die er in jaren er zijn aangekomen niet als sneeuw voor de zon weg kunnen smelten. Het kan een tijd duren voordat je jouw streefgewicht bereikt hebt. Bekijk je huidige eetgewoonten en vervang je tussendoortjes door fruit of een cracker. Drink minder alcohol en geniet van alles, maar kies vooral gezond.

Schermafbeelding 2015-01-03 om 16.58.34

Wat is jouw favoriete sport? Ik begin donderdag weer met tennissen! En daarnaast volg ik een groente- en fruit challenge dus ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.