28

jan

Kickboksen
In Sport \ Geen categorie

Passiescore:

Tijd voor kickboksen! Ken jij MMA al?

Door Redactie

De maand januari is weer bijna afgelopen. Dit jaar is één van mijn goede voornemens om een aantal nieuwe sporten te ontdekken. Nu kreeg ik vaak de tip om te gaan kickboksen omdat ik van vele bekenden hoor dat het ontspannen is en ook nog leuk. Tijd om voor februari mijn eerste kickboksles te plannen.  

Mixed Martial Arts

Ik hoorde de laatste tijd ook goede informatie over Mixed Martial Arts, een mengeling van verschillende vechtsporten. Een complete en effectieve vechtsport door verschillende technieken te combineren. Deze vechtsport vindt zijn oorsprong in Japan. Zelf denk ik om een beginnersles te nemen gebaseerd op de stijl van “Shooto”. De achterliggende gedachte is dat je niet alleen op de mat of in de ring sterker wordt, maar je ook beter kunt wapenen tegen allerlei problemen in het dagelijkse leven.

Kickboksen

Conditie

Mijn conditie is nu niet top. Ik wandel veel, fiets een beetje, maar echt actief aan de slag gaan, zal in het begin spierpijn kosten. Vandaar dat ik het belangrijk vind om een beginnersles te nemen met een goede warming-up,  techniek training en een goede cooling down. Ik ben benieuwd naar de verschillende technieken van boks en karate, Thaiboksen en worstelen en de vechttechnieken uit onder andere Braziliaans Jiu Jitsu of judo.

Goede materialen 

Kleding en goede materialen vind ik enorm belangrijk. Ik doe het graag goed of niet. Essentieel bij boksen zijn hanschoenen voor de sport MMA. Een goede voorbereiding is het halve werk. Heb jij wel eens een kickboksles geprobeerd?

IMG_9950

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.