16

feb

hiit-workout_0

Passiescore:

Afvallen met sporten: welke oefeningen zijn het meest effectief?

Door Redactie

Bij afvallen wordt er snel eerst aan diëten, maaltijdvervangers of andere wondermiddeltjes gedacht. Maar in de praktijk werkt het iets anders. Je zult namelijk aanpassingen moeten verrichten in je leefstijl, voedingspatroon en meer gaan sporten, maar welke oefeningen zijn u het meest waardevol? Je kan afvallen met sporten op verschillende manieren. Natuurlijk zijn ze allemaal goed, alleen van sommige gaat je vetverbranding nog meer omhoog dan andere oefeningen. We gaan je daarom in dit artikel laten zien welke dit zijn.
We geven je naast de oefeningen die je vetverbranding verbeteren ook nog enkele voedingstips en leefstijladviezen.

Neem ook je voedingsschema mee tijdens het afvallen
Om te beginnen willen we je namelijk duidelijk maken dat het een combinatie van factoren is, wil je succesvol afvallen. Een goed voedingspatroon is hierbij van groot belang. Het zijn vooral overconsumptie, een bepaald voedingspatroon en de conditionering hiervan die overgewicht veroorzaken.

We laten je straks zien hoe afvallen met sporten efficiënt kan worden uitgevoerd. Voor nog wat extra inspiratie kun je ook eens kijken naar deze zes sporten die goed zijn voor een hogere vetverbranding. Verder kun je hier ook een hoop informatie vinden over alle andere aspecten die bij afvallen komen kijken, zodat je hiermee goed kunt gaan afvallen. Daarbij zijn motivatie, wilskracht, doelen, maar ook bv. ontspanning (niet lopen stressen in een drukke leefstijl) belangrijke factoren bij afvallen.

Vijf beste oefeningen voor afvallen met sporten
En dan gaan we nu beginnen met de oefeningen die je kunt doen om de vetverbranding te verhogen voor grandioze resultaten.

1. Krachttraining
Het doen aan bodybuilding wordt gedaan om sterker te worden en een mooi fysiek te krijgen, maar ook de vetverbranding gaat omhoog. Je spierbundels moeten hard werken om de oefeningen goed uit te voeren. Daarbij worden trainingen intensiever, gewicht regelmatig verhoogd en vind er veel variatie plaats. Je zult er dus hoe dan ook de vetverbranding flink mee verhogen. En ook op rustdagen is je vetverbranding hoger. Dit heeft te maken met het feit dat spieren meer energie vragen dan vetmassa. Lijkt het je leuk ga er dan zeker mee aan de slag.

2. Crossfit
Je ziet tegenwoordig ook steeds meer Crossfit in sportscholen, er zijn zelfs plaatsen die alleen dit soort trainingen organiseren. Het is populair, omdat je er meer kracht mee kunt opbouwen en ook droger mee kan worden. Vanzelfsprekend kun je afvallen met sporten op verschillende manieren doen, maar ook zeker dit soort groepsverbanden werken negen van de tien keer goed. Hierbij komt nog het feit dat de gezelligheid, socialiseren en het samen bereiken van doelen een extra leuke factor is in het geheel. De combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek zorgen ook voor heel wat afwisseling tijdens je trainingen.

3. Zwemmen
Zwemmen is bij uitstek iets wat iedereen kan doen. Het is een sport van alle leeftijden en heeft veel voordelen. Mensen met blessures kunnen het ook doen en de gewrichten worden er niet mee belast. Maar je zult wel een goede training neerzetten. Ga je zwemmen dan gebruik je namelijk je hele lichaam. Zo ontstaat er een grotere spierontwikkeling, terwijl je minder snel uitgeput zal zijn dan met andere sporten.

Het is ook goed voor je uithoudingsvermogen en leuk om te doen. Verder kan een uurtje door zwemmen je al gauw 500 calorieën laten verbranden. Wie wil afvallen met sporten raden we dan ook zeker aan om wekelijks wat baantjes te trekken.

4. Kickboksen
We maken nu met kickboksen even een grote ommezwaai, maar ook dit helpt je vetverbranding te verhogen. En niet zo’n beetje ook. Het is alleen wel een sport die je leuk moet vinden, samen met krachttraining en fitness moet doen en die wel wat blessuregevoeliger is dan andere sporten. Bij kickboksen doe je naast zaktrainingen, sparren en techniek ook andere oefeningen. Namelijk oefeningen die je sterk, fit en droger maken. Het is behoorlijk intensief dus maak je borst maar nat. Maar ook andere vechtsporten zoals boksen, MMA of worstelen zijn intensief en goed voor je vetverbranding.

5. HIIT
Dit is werkelijk een van de meest effectieve oefeningen die kunt doen voor afvallen. Het is eigenlijk meer een trainingsmethode. Je kunt met HIIT namelijk verschillende oefeningen doen, maar wel op een bepaalde (intensieve) manier uitgevoerd. Je gaat namelijk op maximale intensiteit voor 1 tot 2 minuten een oefening doen en dan rustig (of even uitlopen). Vervolgens herhaal je dit drie keer. Het zorgt ervoor dat je vetverbranding tijdens, maar ook nog lang na je training hoog zal blijven. Door een paar keer per week HIIT-trainingen te doen, zul je de resultaten zeker (op den duur) gaan merken.

Hoe ga je afvallen met sporten?
Zoveel smaken en keuze dat je hier een juiste keuze in kan maken naar eigen wensen. Wellicht ben je wel iemand die zwemmen lekker vindt, of is kickboksen meer wat voor je …of wordt je helemaal wild van krachttraining. Wat je ook kiest het zijn goede keuzes die kunnen helpen bij afvallen. Maar zorg ook voor een gezond voedingspatroon dat hieraan bijdraagt. Het vormt samen met sporten de basis van afvallen. Je kunt dus niet een van de twee weglaten.

sport-in-de-regen

Deze factoren samen met een gezonde leefstijl laten je snel een ideaal streefgewicht behalen en veel lekkerder voelen. Het voordeel van sporten is dat je ook fitter wordt, mentaal en fysiek. We raden dan ook zeker aan hier gelijk mee te beginnen voor meer energie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.