24

dec

Carnavaskleding
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

Vier een (sportief) kerst en oud en nieuw feestje in deze lockdowntijd

Door Redactie

Het is best een uitdaging nu de scholen weer sluiten, veel binnen bent met je kinderen en dus meer aan huis gekluisterd bent dan normaal. We hebben een aantal leuke tips en ideeën voor je verzameld in dit artikel een aantal activiteiten voor zowel in als buitenshuis om vooral lekker bezig te zijn. 

Parcours

Maak een eigen leuk parcours in huis om je kinderen lekker te laten bewegen. Laat ze dit zelf verzinnen en kleed het leuk aan. Door bijvoorbeeld een prijs als beloning eraan te koppelen. Ook leuk om dit in feestkleding te doen. Je kunt er ook een Santa run in kerstkleding van maken?

Carnavaskleding

Muziek

Laat de kinderen muziek maken met hun eigen muziekinstrumenten op de kerstmuziek, die nu volop de radio te horen is? Met flessen, potten en pannen kun je een heel eigen orkest samenstellen.

Kersthuisje

Wat dacht je van het versieren van je eigen kersthuisje? Of kamperen in de woonkamer en lekker springen op de matrassen. Je kunt het helemaal aankleden met een tent of tipi zodat het nog knusser en gezelliger wordt? En een echte thuisbioscoop creëren met een beamer en groot beeld is ook een optie.

Oud en nieuw

Ook leuk om Oud en Nieuw te beginnen met allerlei challenges en uitdagingen, die je zelf verzint met het gezin. Je kunt punten sparen en aan het einde van de maand een leuke beloning uitreiken. Begin de ochtend met een stevige workout en doe dit samen met je gezin.

Carnavalskleding 3

Fotospeurtocht

Buiten wandelen is in deze periode super mooi. Zeker in de ochtend met de bevroren bomen en planten. Omdat je nu minder naar je werk hoeft, heb je ook geen last meer van bevroren ochtendruiten van je auto. Maar in de middag is het best leuk om een fotospeurtocht te doen in de wijk met foto’s aan de bomen. Misschien leuk te combineren met de buren?

Blote voetenpad

Ook thuis kun je een blote voeten pad maken. Watjes, steentjes, rijst, water, gras en allerlei andere soorten ondergrond zijn leuk voor de reflexen onder je voet.

Strand

Even een andere omgeving opzoeken, is altijd leuk. Het strand is daarvoor ideaal en mooi afwisselend. Ook kun je vliegtuigen spotten bij Schiphol als je onderweg bent naar het strand? Wel even veilige afstand houden:).

Bos

Het is ook leuk om je eigen kerstboom af te zagen. Dat kan bijvoorbeeld bij natuurpark de Hoge Veluwe. En daarna je eigen kerstboom versieren met kerstaccessoires. Je kunt ook de mooiste natuurschatten verzamelen en vastleggen op bijvoorbeeld TikTok.

Milieustraat

Breng je kinderen al vroeg het milieubewuste bij en neem ze mee naar de milieustraat. Je kunt dan laten zien hoe alles apart wordt ingezameld en waarom dit gebeurt.

Wat zijn jouw activiteiten in deze dagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.