12

nov

Bos 1

Passiescore:

Fijne sporten om te (blijven) doen in de winter

Door Redactie

Met dit prachtige weer is het heerlijk om overdag en wellicht ook ‘s avonds buiten te sporten. Welke sporten zijn goed te doen in de winter? In de zomer kies je misschien sneller voor wielrennen, suppen, beach volleyballen of wat dan ook maar wat is fijn om toch te blijven sporten en bewegen in de zomer? 

Fietsen

Fietsen blijft een sport, die je eigenlijk ieder jaargetijde wel kunt blijven uitoefenen. Het fijne is wel dat je tegenwoordig vaak een elektrische fiets hebt. Een speed pedelec helm is daarbij aan te raden als je veel fietst. Zeker met de koude en harde ondergrond is vallen in de winter helemaal niet fijn. En met je mountainbike door de bossen biedt ook goede bescherming. Je kunt nu in sinterklaastijd dit ook als sinterklaas of kerstcadeautje geven. Kijk ook eens op de website van Voordeelhelmen.nl.

Bos 1

Zwemmen

Het is best moeilijk om in de winter te gaan zwemmen. Meestal is het koud en moet je je er echt toe zetten om in het (eerst) koude water te springen. Ben je eenmaal gewend, dat is niets veel fijner. Helemaal stoer is om een koude duik te nemen in de zee of zelfs een ijsbad te nemen. Zou jij dat durven? Zwemmen wordt als snel warmer en is minder belastend dat fietsen. Ook kun je na het zwemmen de beloning zoeken in een warme douche of een leuke groepsles boeken zoals aquagym of spinning in het water.

Wandelen

Een mooie zonsondergang in het bos? Pak je wandelschoenen en ga erop uit. Het is fijn om je goed aan te kleden en soms een extra laag sokken te dragen zodat je niet te snel koude voeten krijgt op een winterse ondergrond. Zeker als het gesneeuwd heeft, is het bos een magische plek. Maar de frisse lucht en het heerlijke buitenleven zorgen ervoor dat je na een uurtje buiten er weer helemaal tegenaan kunt. Even een frisse neus halen en een rondje lopen in plaats van de gehele dag binnen zitten? Ook kun je daarna een lekkere warme chocolademelk drinken of glühwein. ok buiten rennen is goed om je energie kwijt te kunnen. Wij proberen dit zeker iedere dag een uurtje te doen. Geniet van de mooie winterse beelden en soms met prachtige roze en oranje wolkenvelden.
Bos 2

Yoga

Ben je meer een binnenpersoon? Dan kun je overwegen om dit lekker binnen te doen en een lekker ontspannen moment te kiezen. Je kunt dit thuis doen me een app of een video, of in de sportschool. Heb je wel eens gedacht aan “hot yoga” waarbij de binnen temperatuur tussen de 32 en 35 graden is? Je workout heeft zo meer effect en het is zeker in de winter lekker in zo’n verwarmde ruimte.

Nieuwe sport 

De winter is ook leuk om een totaal andere sport te proberen. Wat denk je van pilates, zumba, bodypump, spinning of HITT? Ze zeggen niet voor niets dat summer bodies in de winter worden gemaakt, toch? Wat is jouw favoriete sport voor de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.