17

apr

Fitness 1
In Sport \ Gadgets, Kleding, Sporten

Passiescore:

Vier manieren om fit te worden en te genieten

Door Redactie

Misschien kijk je weleens met een jaloerse blik naar de lichamen van andere vrouwen. Strak afgetraind liggen ze naast je op het strand of trainen ze naast je in de sportschool. Eerlijk is eerlijk, het is niet verkeerd om zo’n lichaam te hebben. Alleen moet je hier veel voor doen en het geluk hebben dat moeder natuur een handje helpt. Dat tweede heb je niet in de hand, het eerste wel. Nu kun je vanaf morgen beginnen aan een Spartaans trainingsregime. Maar erg leuk is dat niet. Dan zijn de tips uit dit artikel een stuk leuker. Hieronder vind je namelijk vier manieren om fit te worden, maar ook nog te genieten.

Doe wat je leuk vindt

Dit klinkt als een logisch punt, maar in de praktijk is dit lang niet altijd het geval. Veel mensen hebben het gevoel dat ze iets moeten. Dat is natuurlijk helemaal niet zo. Je bent geen professionele atleet. Ga daarom een activiteit doen die je leuk vindt. Dit hoeft ook helemaal niet in de sportschool. Online kun je, bij winkels zoals NRG Fitness, allerlei fitnessapparaten en gewichten voor thuis kopen. Op YouTube staan duizenden trainingen. Je zet een muziekje op en kan lekker aan de slag gaan.

Fitness 1

Herstellen en ontspannen

Minstens zo belangrijk als de training is het herstel. Tijdens een training ontstaan er kleine scheuren in je spieren. Daar komt de spierpijn vandaan. Dit klinkt enger dan het is, want de scheurtjes gaan vanzelf weer dicht. Als je op de goede manier herstelt, verloopt dit proces sneller. Het eten van voldoende eiwitten is hierbij belangrijk, en een massage doet ook wonderen. Nu kun je moeilijk drie keer per week naar de masseur. Daarom is het de moeite waard om een professionele massagestoel te kopen. Deze stoel geeft je een heerlijke massage, waardoor je herstelt en lekker kunt ontspannen.

Denk goed na over het gebruik van apps

Er zijn honderden apps die je ondersteunen tijdens het trainen. Deze apps voorzien je bijvoorbeeld in trainingsschema’s, laten zien of je je doelen bereikt en je kunt de verrichtingen van anderen volgen. Hier moet je wel tegen kunnen. Zoals gezegd moet het sporten leuk blijven. En is dat voor jou zo als je zelf geen zin hebt om te sporten en je ziet dat je vriendin wel is geweest? Denk hier dus goed over na. Het is niet de bedoeling dat je een schuldgevoel krijgt als je een keer niet sport.

Stel jezelf één doel

Ondanks dat het leuk moet blijven, is het makkelijker sporten als je een duidelijk doel hebt. Als je nergens naartoe werkt, vraag je je sneller af waar je het eigenlijk voor doet. Daar komt bij dat het erg leuk is om een doel te hebben. Een marathon is een goed voorbeeld. Door hier gericht naartoe te werken, bouw je op naar de grote dag. En als je na ruim 42 zware kilometers over de finish komt, voel je je de koningin te rijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.