15

okt

IMG_6324
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

Paradijs op aarde: the Exumas

Door Redactie

In augustus ging ik op vakantie naar de Bahama’s. Een goede vriend was daar naar toe verhuisd voor zijn werk en nodigde me uit om de mooiste plekjes van de Bahama’s te laten zien. Exuma Beach stond al heel lang op mijn lijstje omdat je daar de mooiste stranden van de hele wereld hebt en kunt zwemmen met varkens. Maar wat is er nog meer te beleven op de Bahama’s? Hieronder deel ik graag een aantal leuke hotspots! 

Exuma Beach

Exuma Beach is verreweg het meest exotische gedeelte van de Bahama’s. Wat je ziet, is echt waar: parelwitte stranden, mooie vissen, een azuurblauwe zee de varkens. Powerboat Adventures biedt een complete excursie aan voor één dag naar Exuma Beach. ‘s Ochtends word je met een grote speedboot naar het eiland gebracht. Na ongeveer en uur kom je aan op het mooiste eiland en het privéstrand. Je kunt zwemmen met de varkens, je kunnen roggen en haaien voeren en onder begeleiding mooie snorkeltochten maken. Helaas mag ik niet duiken, maar snorkelen was erg gaaf. Ook krijg je tussen de middag een heerlijke lunch met koude en warme gerechten en bereiden ze ook de meest lekkere conch salade voor je. Al het eten en drinken is inclusief. De begeleiding is erg uitgebreid en vriendelijk.  

Collage exumas

The Exumas bestaat uit 365 kleine eilandjes met vele witte stranden waar geen mensen lopen. Een uitgebreid wild en sealife met haaien, roggen en iguanas. De Exumas is onderdeel van het beschermde Exuma National Land en Sea Park. Ik ben zelf een dag op excursie geweest naar dit gebied en als je op de Bahama’s bent, is het een absolute must see!

Gewoon een dag chillen op de Exuma, lekker over de stranden lopen en genieten van de onderwaterwereld. Je moet juist de kleine eilandjes ontdekken waar de natuur de overhand heeft. Voor mij gaf het een uitermate romantisch beeld.

Collage exumas 3

Onderwaterwereld 

Maar de onderwaterwereld, die moet je ontdekken! Zeesterren, schildpadden, conch shells, de onderwaterwereld is prachtig en divers. Op het eerste eilandje heb je iguanas, die lekker chillen. Ze komen naar je toe als je ze voert met druiven. Ook kun je hier de meeste watersporten beoefenen: kayakken, suppen, duiken en snorkelen. Met de varkens kun je lekker dobberen. Ze leven op de Major’s Spot Cay in The Exumas. In het begin was ik benieuwd hoe ze op mensen reageren, maar dat valt reuze mee!

Collage exumas 2

Collage exumas 4

Binnenkort schrijf ik een artikel over de andere mooie plaatsen op de Bahama’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.