31

aug

Fien & Teun 4

Passiescore:

Avonturenboerderij Molenwaard, niet voor niets het leukste uitje van Zuid-Holland

Door Redactie

De Avonturenboederij Molenwaard van Fien en Teun (in Groot-Ammers, Zuid Holland nabij Gorinchem) is een leuke attractie voor kinderen van de dreumesleetijd tot de tienerjaren. Het park is prachtig vormgegeven in mooie pasteltinten en het boertje Teun en boerinnetje Fien zijn de belangrijkste figuren van het park. Ook de dieren Rosa de Koe, Skip de Pony en Molly en Mike komen in alle attracties en mooie shows terug.

De hele dag shows te beleven

Bij binnenkomst heb je een groot plein waar je heerlijke koffie kunt drinken aan de picknicktafels. Ieder uur vindt daar een show plaats, zodat je meteen al in de juiste sfeer komt. Je hebt een duidelijke plattegrond en kunt na de show een kijkje gaan nemen bij de kuikens, kleine cavia’s en konijntjes. Mooie hokken waar kleine kinderen hun ogen uit kijken en kunnen zien hoe de kleine dieren groeien. Je kunt ook het bootje nemen naar de andere attracties of de andere kant van het park, er zijn verschillende opstapplaatsen. Voor kleine kinderen zijn er veilige zwemvestjes. De hele dag is er van alles te beleven.

Fien & Teun 1

Fien & Teun 2

Groenten, fruit en zoveel lekker eten

Bij het Fruittheater kun je een leuke show volgen over de verschillende soorten fruiten. Dit is goed te begrijpen voor kleine kinderen. Een lekkere pannenkoek eten in de Fruitschuur of een lekker soepje voor de lunch? Je kunt daar een leuk ritje maken in de fruitkist waarbij ouders wel moeten fietsen bij kleine kindjes. Onderweg kom je verschillend vers fruit tegen. Maar de dieren hebben een belangrijke rol in het park. Samen fietsen op de paardjes is een uitdaging, omdat je fietsend nog best een aardig parcours moet afleggen. Paardrijden op een shedlandpony geeft de kinderen echt de ervaring van paard rijden.

Fien & Teun 9

Verjaardag

Avonturenboerderij Molenwaard bestaat vijf jaar! De leukste show van Fien en Teun is de vijfde verjaardag van de avonturenboederij. Hier vervullen de andere dieren een belangrijke rol in het vinden van de kaarsjes voor de taart. Een leuke, kleurrijke en gezellige show die prima aansluit op de belevingswereld van de meisjes. Ze keken hun ogen uit, zaten helemaal in het verhaal en hadden de absolute wens om na de show op de foto te gaan met Fien & Teun.

Fien & Teun5

Fien & Teun 8

Fien & Teun 7

Moestuin

Ook voor de ontwikkeling en het groeien bloemen en planten is er een leuke glazen kas, waar de kinderen hun eigen zaadjes kunnen kweken. Ze mogen een plantje mee naar huis nemen, die je later thuis in je eigen tuin kunt planten. Er is een moestuin met verse groenten, waar de kinderen leren waar de groente en fruit vandaan komt. De melk komt van de koe en kinderen kunnen nabootsen hoe de koe wordt gemolken. Zo zie je eigenlijk hoe het er aan toe gaat op de boerderij. Er lopen varkens rond, eenden, ezels: alle dieren zijn te zien op de avonturenboerderij. Op sommige tijdstippen zie je hoe de dieren eten krijgen en worden gevoerd. Waar komt het brood vandaan? Neem een kijkje in de molen, waar je helemaal naar boven kunt klimmen om te kijken hoe er wordt gemalen. Een verkeersplein van Molly & Mike waar je kunt fietsen op schapen en een soort doolhof. Je kunt ook het blote voetenpad lopen. Dit is zeker bij lekker weer leuk om te proberen.

Fien & Teun 12
Fien & Teun 6

Ga het zien: genomineerd voor het leukste uitje 2024

Niet voor niets is de Avonturenboerderij Molenwaard weer genomineerd voor het leukste uitje van Zuid-Holland. Je komt aan en kunt duidelijk parkeren. Een parkeerticket is € 7,- (2023). Tickets kopen kun je hier! Je kunt ook leuke souvenirs zoals knuffels van Fien & Teun kopen en krijgt bij binnenkomst een leuk boekje met plattegrond, kleurplaat en puzzels van Fien & Teun. De avonturenboerderij is leuk uitgestrekt en goed om je een dagje te vermaken. Je ziet het leven op de boerderij, kunt oefenen, leren, vermaken en proberen. Het park is prachtig aangelegd met mooie kleuren en afbeeldingen. Je ziet echt de afronding en afwerking terug in het thema van de boerderij, Fien & Teun en de dieren. De omgeving is lekker uitgestrekt en je kunt er gewoon gezellig rond wandelen zonder dat je het gevoel hebt om snel alle attracties of activiteiten te moeten doen. De avonturenboerderij is ideaal voor kleine kindjes. Ook kun je na afloop lekker uit eten in de brasserie waar Fien & Teun en dieren ook nog langs komen. En blijven slapen op vakantiepark Molenwaard? Kinderfeestjes zijn leuk om te organiseren op de boerderij. Je hebt een speciale plaats bij de voorstelling en mag samen met de boer de paarden borstelen. Wanneer ga jij naar Avonturenboerderij Molenwaard?

Fien & Teun 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.