19

aug

Drentse koe 1

Passiescore:

Leuk uitje voor in het weekend of in de vakanties: Drentse koe

Door Redactie

De Drentse Koe wordt niet zomaar in het rijtje van leuke uitjes van de ANWB genoemd. Als je op vakantie bent in Drenthe of een weekendje weg gaat, is de Drentse Koe echt een leuk uitje voor het gehele gezin. Het is een grote speeltuin met zowel binnen als buiten faciliteiten en een leuke show van Lisa en Loetje. Je ziet het koeienthema door de hele locatie heen. 

Binnen en buiten 

Je hebt een binnenspeeltuin waar je op leuke paardjes kunt bewegen. Hier vindt in de vakanties en weekenden twee keer een leuke en korte show plaats van Loetje en Lisa. Compleet met goede muziek, gezellige liedjes en bellenblazen. Een aanrader om één van de shows te gaan kijken als je er een dagje bent. Er zijn twee momenten voor een Meet & Greet met Loetje en Lisa voor mooie foto’s. Boven in de speelzolder kunnen kinderen zich terug trekken met grote lego bouwstenen. Beneden binnen heb je nog grote speeltoestellen, glijbanen en een muziekvloer. Als ouders kun je binnen lekker zitten op de banken en zo een oogje in het zeil houden bij je kinderen. De show van Lisa en Loetje is erg professioneel en de acteurs zijn goed.
Drentse koe 1

Buiten veel te beleven

Buiten zie je het thema van de koe. Je hebt er verschillende tractoren met trailers en leuke kinderaanhangers. Ook kun je een skelter nemen en tussen de geiten lekker gaan fietsen. Met een klein kindje achterop of gewoon lekker op het verkeersplein. Van juli tot en met september kun je gezellig door het maïsdoolhof lopen en een speurtocht doen. Overal buiten heb je speeltoestellen, springkussens en bij mooi weer kun je lekker genieten van het water. Binnen is er een spraypark (vergeet je zwemkleding en droge kleren niet mee te nemen, want je wordt gegarandeerd nat!) en buiten kun je lekker modder maken met de tuinslangen, water en het zand. Alle speeltoestellen zijn nog mooi en helemaal in de sfeer van de boerderij. Als je in het midden gaat zitten, heb je een goed overzicht op de kleinere kinderen en kunnen zij zich prima zelf vermaken. Uiteraard kunnen de springkussens en trampolines voor groot en klein niet ontbreken en je hebt zelf een springkussen in de unicorn sfeer, leuk voor onze meisjes! Je begrijpt dat ze daar graag wilden spelen. Overal heb je gras waar je lekker op blote voeten kunt lopen. De kabelbaan is leuk voor de grotere kinderen en overal heb je klimrekken en soms zijn deze ook met elkaar verbonden. Je kunt zelf via het klimtoestel van buiten naar binnen klimmen.

Drentse koe 2

Drentse koe 3

Gezond eten en drinken

De horeca is ook lekker met gezonde accenten. Lekker boerenbruin brood met kroketten en boeren groentesoep. Dit staat niet zo vaak op de kaart bij kinderlocaties. Maar ook pannenkoeken, frietjes, en vooral het lekkere boerderij-ijs ontbreken niet op de kaart. Overal heb je leuke zitjes met picknicktafels of zelfs leuke hoekjes waar je afgezonderd kunt zitten en (kleine) feestjes zoals een kinderverjaardag of babyshower kunt vieren. Het is niet de bedoeling dat je eigen eten of drinken meeneemt en er is een groot parkeerterrein bij. Bij binnenkomst krijg je een pas en wordt bij ieder horecabezoek gescand wat je hebt besteld. Aan het einde van de dag reken je dit af en krijgen de kinderen nog een leuke sticker, kleurplaat en pet mee naar huis. De entreeprijs in 2023 is € 7,- voor kinderen tot en met 3 jaar en volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar betalen € 14,-. Soms heb je bepaalde kortingsacties en leuke aanbiedingen.

Drentse koe 5

Het is een overzichtelijke speeltuin zowel binnen als buiten, de shows zijn leuk, de horeca is prima en het thema Koe en boerderij komt helemaal terug. Als je in Drenthe bent met kinderen: ga zeker langs!

Dretse koe 4

Drentse koe 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.