23

mrt

Giethoorn 21
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

De leukste plaatsen voor een weekendje weg om met de camper naar toe te gaan

Door Redactie

Het voorjaar komt er weer aan en het is heerlijk om er lekker met de camper op uit te gaan. De komende maanden zijn er veel feestdagen en dus extra lange weekenden. Welke regio’s in Nederland zijn leuk om met de camper een weekendje weg te gaan?  

Valkenburg

Limburg’s mooiste? Valkenburg heeft een speciale camperplaats en is de ideale uitvalsbasis voor de grotten van Valkenburg, maar ook uitstekend voor leuke mountainbiketochten door de vele heuvels, die het Limburgse landschap kent. Ook heeft Valkenburg een mooi kasteel, maar je kunt ook goed winkelen of een relaxed bezoekje brengen aan Thermae 2000.

Bollenstreek

Noordwijk en de Bollenstreek zijn op z’n mooist in april en mei. De tulpen staan in bloei. Dit is de tijd van het jaar om een mooie tocht te maken langs alle tulpenvelden. Je kent waarschijnlijk de Keukenhof wel, de grootste en mooiste lentetuin van Nederland. De Keukenhof is geopend vanaf eind maart tot half mei. De Tulperij is misschien minder bekend, maar net zo leuk en het proberen waard. Ze hebben prachtige rondleidingen over de voorjaarsbloemen en in het najaar is er een speciale show met meer dan 600 soorten dahlia’s. Ook heb je in deze periode speciale bloemencorso’s.

Giethoorn

Giethoorn als Venetië van het Noorden. Het dorp met de vele kleine waterwegen. Hier valt veel te ontdekken als je van water, varen en natuur houdt. Knuffelen met alpaca’s, op een waterfiets fietsen, lekker varen door de kleine straatjes, authentieke boerderijen van binnen bekijken, maar vooral ook lekker eten. Als je vroeg in het seizoen bent, zijn er tevens weinig toeristen en is het er lekker rustig. Je kunt ook heerlijk fietsen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Giethoorn 12

Zeeland

Hier aan de Zeeuwse kust! Daar is het altijd goed toeven. Je hebt het strand heel dichtbij, kunt leuke plaatsen bezoeken zoals Bruinisse, Renesse of lekkere uitwaaien langs het Veerse Meer. Ook kun je er heerlijk eten en als het echt lekker weer is een heerlijke watersport beoefenen. Je hebt er authentieke vissersdorpjes, waar je heerlijke verse vis kunt krijgen en in de tijd van het jaar de mosselen.

Zeeland 2

Groningen

Onze Noordelijke trots! Geniet van de echte Groningse mosterdsoep, een terrasje of bezoek het Gronings museum of het scheepvaartmuseum. Je kunt ook verder rijden naar Lauwersoog en daar het Dark Sky park bezoeken. Je hebt de stad dichtbij, maar bent ook zo in de natuur. Wandelen in het dal van Ruiten Aa, wadlopen of toch gewoon lekker de bossen in.

Waddenland 3

Ideaal om met de camper er lekker op uit te gaan. Het is handig om een watertank 1000 liter mee te nemen, zodat je in de camper kan douchen en naar het toilet kan gaan. Ook handig als je een vuilwatertank in je camper hebt. Dan kun je gewoon overnachten op een camperplaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.