6

aug

Oisterwijk 8

Passiescore:

Oisterwijk, juweeltje in het zuiden van Nederland – tips waar je moet zijn!

Door Redactie

Wist je dat Oisterwijk precies in het midden van Noord-Brabant ligt? Goed bereikbaar tussen de steden Tilburg, Den Bosch en Eindhoven, maar ook in een waanzinnig mooi natuurgebied de Oisterwijkse vennen. Ook heb je er het oude ambacht van de leder en schoenenindustrie als oorsprong liggen. Tijd om te ontdekken wat er allemaal is te doen! Ideaal om te genieten van het mooie weer en Oisterwijk nu.

#1 Slapen in NEO KVL by Tasigo

Als je dan een weekend weg boekt, is het handig om meteen de overnachting te regelen. Ideaal als weekendje weg of even in de zomervakantie er een paar dagen tussenuit. Direct bij het station ligt het onlangs geopende hotel NEO KVL by Tasigo. De oude leerfabriek, een historisch pand, is verbouwd in een modern, strak en tijdloos vier sterren hotel, waarbij het je aan luxe en comfort niets ontbreekt. Het is splinternieuw en bij binnenkomst valt het 600m2 atrium en de grote glazen open ruimte meteen op. Een eindeloos licht doorlatend groot restaurant waar je regelmatig heerlijk kunt luisteren naar live muziek.

Collage Oisterwijk 1 (1)
Ook de kamers zijn van alle gemakken voorzien en hebben de oude karakteristieke kenmerken van de lederfabriek, die je direct terug ziet. Je kunt kiezen uit de comfort, de comfort deluxe of de premiumsuite. Met moderne regendouche, een comfortabel en heerlijk slapend bed en een fijn zitje om even te relaxen. Het ontbijtbuffet is ruim opgezet, voorzien van diverse soorten lekker en vers fruit, broodjes, vleeswaren en kaas, het is een vier sterren hotel, maar het ontbijt en alle andere faciliteiten stralen een vijf sterren service uit. Je kunt ‘s avonds een drankje drinken in de skybar, waar je een mooi overzicht hebt over Oisterwijk, aan het einde van de middag even bijkomen in de wellness en ‘s avonds aanschuiven voor een heerlijk à la carte diner. Een culinaire verrassing!

Collage Oisterwijk 2
# 2 Ga de natuur in en zie de weerspiegeling 

Oisterwijk wordt omgeven voor prachtige bossen en vennen. Naast het gezellige centrum met kunst waan je je volledig in het groen als je iets verder gaat. De schitterende vennen hebben hele mooie wandelpaden en er zijn verschillende lange en korte wandelroutes. Helemaal uniek is als je op pad gaat met boswachter Frans Kapteijns (ook bekend van televisie) die je de geheimen van de streek, de dieren en de planten kan vertellen op een leuke, humoristische en grappige manier. Een ander natuurgebied, wat niet ver weg ligt, is de Kampina. Zo heeft de natuur in Noord-Brabant veel te bieden. Na de wandeling door de bossen kom je de vennen tegen, en als de zon schijnt, weerkaatsen de bomen schitterend in het water. Wil je net iets meer te weten komen over de Oisterwijkse Vennen? Maak dan de wandeling met de echte boswachter. Op woensdag, zaterdag en zondag kun je gemakkelijk met de Parel Express van het station en het centrum naar de Oisterwijkse Vennen: een leuke open trein, die je brengt waar jij wilt.

Collage Oisterwijk 3

# 3 Kunst en cultuur, wandelen door het centrum

Net zoals de hotelkamers van NEO KVL, die de kunst van het leven verstaan, is er ook een mooie kunstroute in Oisterwijk. Vele ateliers, galeries en kunst is te zien in het dorp, waarbij je op zaterdag en zondag ideaal kunt wandelen en bij de ateliers kunt binnenlopen. Ieder jaar wordt Art in Oisterwijk georganiseerd waarbij allerlei kunstenaars uit verschillende landen hun beelden tentoonstellen. Het heeft wel iets weg van het Amsterdam Light Festival, maar dan is het in de zomer en vooral overdag te bezoeken. Een absolute aanrader is Gallery van Dun: in een rustiek en prachtig pand aan de rand van het centrum tussen de leuke winkelstraten en het bruisende culinaire centrum in vind je mooie kunst en beelden, waar een interessant verhaal achter zit. Neem hier absoluut even de tijd voor! Mooie hedendaagse kunst in een monumentaal pand in het centrum. En in de zomer kun je lekker naar buiten om de beeldentuin te bekijken.

Collage Oisterwijk 4

# 4  Lekker culinair en bourgondisch genieten

Het KVL-terrein heeft ook verrassend leuke drink- en eetlocaties. Binnenkort kun je er zelf je culinaire tour boeken. Nu staan de Brabanders al bekend als bourgondiërs, dus hoe leuk is om een leuke culinaire proeverij te bedenken. Maar eerst te beginnen bij een stukje historie. Het is hoe dan ook leuk om op een stukje ouderlijk ambacht van Nederland te lopen. Je proeft, ruikt en ziet nog letterlijk de historie van het leder. Leuk is om een rondleiding over het terrein te boeken en meer te weten komen over de Nederlandse geschiedenis van de schoenen en modeindustrie. Je ziet een indrukwekkende stoommachine op het oude industrieterrein en gaat letterlijk en figuurlijk terug in de tijd. In september wordt er de brouwerij geopend en kun je zelf gebrouwen bier proeven. De lekkerste koffie van Noord-Brabant drink je bij Rozema & Van Schijndel. Ze branden zelf koffie, kloppen de melk op en wat is er lekkerder en leuker dan de koffie te proeven? Mijn dag is niet compleet als ik niet ergens een lekkere koffie heb gehaald of gedronken. Maak dan meteen de combinatie met de een kijkje bij het keramiek centrum EKWC, een internationale artist-in-residence en center-of-excellence voor keramiek.

Oisterwijk is bekend als de locatie van bij Robèrt van Beckhoven. Meester Boulanger en Patissier?. Wie Heel Holland Bakt kijkt en/of kent, als de gezellige en vrolijke meesterbakker en patissier. De lekkernijen kun je zelf kopen in zijn winkel of een leuke kook- of bakworkshop volgen. Ze hebben ook heerlijke high teas op sommige momenten en dagen in de week. Broodjes en gebak, je kunt het allemaal kopen of ter plaatse lekker van genieten. Mijn doel is om binnenkort een leuke workshop bij hem te gaan volgen.

Oisterwijk 6

# 5 Winkelen 

Houd je van shoppen en wil je een keer wat anders dan de winkels, die je in iedere stad ziet? Kies dan voor Oisterwijk, hip, anders, maar wel aan de prijs:). Het is bij uitstek leuk om door de prachtige winkelstraten te lopen. Leuke kleine boetiekjes, kleine winkeltjes die je niet overal tegenkomt. Zoals Twentyfour met leuke eyecatchers voor thuis, heerlijke geurstokjes, kandelaars en kaarsen en andere woonideeën en attributen voor de stijlvolle en trendy inrichting voor je huis. Buren van de Buren heeft leuke Scandinavische design of de authentieke boekhandel van Oisterwijk met een ruim aanbod van allerlei prachtige boeken. En vergeet niet wat lekkers te halen bij Saranne (de macarons moet je proeven!) of kies voor een van de restaurant aan de Lind.

Wat zou jouw reden zijn om te kiezen voor Oisterwijk? Ideaal voor een nachtje of weekendje weg en te combineren met een gezellige Brabantse stad. En kijk even voor een heerlijk nachtje weg bij NEO KVL om er echt even uit te zijn!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.