19

mei

travel2
In Travel \ Kamperen, Reizen

Passiescore:

Kampeertips voor beginners

Door Redactie

Ga je voor het eerst op de camping staan? Of is het alweer even geleden dat je dit hebt gedaan en ben je benieuwd naar tips? We kunnen alvast verklappen: iedereen kan kamperen. En leuk is het ook nog eens, als je maar aan de juiste stappen denkt! Lees gauw verder.

Neem veel mee

Een van de voordelen van kamperen (als je een eigen voertuig hebt)? Je kunt lekker veel meenemen. Doe dat ook vooral! Je hoeft je immers niet te houden aan een enkele koffer. Breng met name de essentials mee, zoals de tent, het luchtbed en de slaapzak. En maak het comfortabel op de camping, met een stoeltje, goede verlichting, gaspitje en warme kleding. Maak op de camping zelf eten en drinken klaar: dat is vertrouwd en voordelig. Koffie neem je bijvoorbeeld gewoon mee, om ’s ochtends de dag goed te beginnen. Kies wel voor een makkelijke bereiding. Wat werkt? Denk eraan om je koffiezetapparaat voor koffiepads mee te brengen! Zo staat je kopje koffie, net als thuis, in een mum van tijd voor je klaar. Qua eten zijn verschillende goed verpakte producten best lang houdbaar. Van rijstwafels tot pasta, van ingeblikt fruit tot pakken soep: breng mee wat jij lekker vindt en wat je eenvoudig kunt bereiden.

Georganiseerd inpakken

Goed, het is dus duidelijk dat je veel kunt meebrengen. Maar gooi niet zomaar alles in je auto, camper of caravan. Pak de boel netjes en logisch in, zodat je al je spullen terug kunt vinden. Je kunt namelijk niet altijd even comfortabel alles doorzoeken, zeker als het bijvoorbeeld donker is. Houd dit tijdens de reis ook netjes – of het nu gaat om je kleding, toiletspullen of kookgerei.

Luxe tenten 1

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek daarom vooraf al zoveel mogelijk uit. Naar welk gebied wil je bijvoorbeeld precies reizen? Hoe ziet de weersvoorspelling eruit? Je reist een stuk meer ontspannen als je vooraf een plan hebt opgesteld. Let ook op de verschillende soorten campings. De een gaat het liefst naar een rustige camping zonder poespas, de ander wil juist een luxere familiecamping. Wat past er bij jou?

Plekje reserveren

Het klinkt natuurlijk heel romantisch: op de bonnefooi kom je ergens aanwaaien en krijg je zo een plekje toegewezen op de camping. Maar we willen je uit deze droom helpen. Zeker in het hoogseizoen kunnen campings namelijk bomvol zijn. Daarom is het slim om vooraf te reserveren, al is het maar voor de zekerheid! Reizen buiten het seizoen of reizen naar afgelegen plekken kan een uitzondering zijn, in dat geval kun je het misschien nog wagen zonder reservering. Maar voorkom liever teleurstellingen.

Tijdverdrijf

Je kunt je op de camping soms best vervelen. Ben je hier gevoelig voor? Zorg dat je genoeg meebrengt om je te vermaken. Boeken, spelletjes en sportattributen: het komt allemaal van pas.

Over de drempel heen

Als laatst moeten we toegeven dat je best even over een drempel heen moet stappen, als je voor het eerst op de camping staat. Het kan er koud, vies en rumoerig zijn. Probeer dit allemaal te accepteren – je kunt toch niet anders. Geniet lekker van de natuur en de ruimte om je heen, en het simpele campingleven. Je hoeft even helemaal niets. Dat is toch heerlijk?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.