10

apr

IMG_6078
In Travel \ Dagje weg, Reizen

Passiescore:

De onontdekte plekjes in Nederland, lekker op uit in de lente

Door Redactie

De lente is in aantocht dus hopelijk kunnen we weer snel lekker naar buiten. Daarnaast is het goed om in beweging te blijven en te blijven sporten. Zelf gebruik ik vaak voor de binnenstad de fiets of het openbaar vervoer. Maar lekker erop uit gaan met de boot is ook een optie om varend te genieten. De auto is door de dure parkeertarieven in de stad niet interessant. Of je neemt de scootermobiel waarbij je gemakkelijk kunt parkeren en overal tussendoor kunt rijden. Leasen is ook een optie want het is een beetje zonde om alles nieuw aan te schaffen. Wat is jouw favoriete vervoermiddel? En heb jij nog plaatsen in Nederland waar je graag naar toe wilt? De volgende plaatsen staan nog op mijn verlanglijstje en daar ben ik zelf nog niet of te kort geweest. 

1. Giethoorn

In Giethoorn ga je met een bootje te water. Een klein riviertje doet dienst als weg. Een uniek plekje in Nederland waar je lekker in een bootje langs kan dobberen en de mooie huisjes die lijken op schilderijen en hun rieten danken te kunnen aanschouwen. Het staat nog steeds op mijn lijstje om te bezoeken.

IMG_6077

2. Marken

Dat Nederland een schiereiland heeft, wist ik niet. Het is een eilandje net boven Amsterdam. De klederdracht en de huizen op palen zijn kenmerken. Het wordt een stadje genoemd en is een beschermd monument waarbij je de oude karakteristieke kenmerken nog kunt zien. Een mix van een stadje met de pittoreske traditionele cultuur.

3. Nationaal Park de Veluwe 

In de provincie Gelderland vind je het mooie natuurgebied met verschillende soorten landschappen. Het meest uitgesproken is de heide die bloeit en de zandverstuivingen. Bijvoorbeeld bij de Posbank in Rheden heb je mooie uitzichtpunten en een aantal heuvels.

IMG_6078

4. Bollenstreek

Nu de lente er aan komt, gaan ook de bloemen weer komen. De Bollenstreek staat bekend om de mooie en prachtige bloemenvelden. Dit staat ook nog op mijn lijstje. Het is mooi om te gaan kijken hoe de bloemen bloeien. Je kunt ook nog met de fiets, scooter of auto doorrijden naar de andere bezienswaardigheden zoals het strand en de lange zandstranden, de polders of de traditionele boerderijen. Ook al ligt het dichtbij Amsterdam, ik ben er nog te weinig geweest!

5. Bourtagne in de buurt bij Groningen

Er gaat niets boven Groningen. Wist je dat er een klein vestingstadje in de buurt van Groningen ligt? Bourtagne is tijdens de Nederlands Opstand in de zestiende eeuw gebouwd en nooit ingenomen. Dit is een oud stadje met oude officiershuizen en nauwe straatjes die samenkomen op het Marktplein? Ook de Slag om Bourtagne wordt in de zomer nagespeeld.

Welke plannen maak jij in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.