23

okt

Lacet 1

Passiescore:

Dromen van een tweede woning voor weekendjes weg

Door Redactie

De laatste maanden en weken zijn we veel weekendjes weg geweest. Toch is dat iedere keer weer het ultieme gevoel van vakantie hebben, een weekendje weg in eigen land. Of je u een weekendje naar Borger in Drenthe, Giethoorn in Overijssel of Garderen op de Veluwe: Nederland is uniek en heeft van alles om jezelf echt even te kunnen laten genieten. Van verschillende vakantieparken, glampingtenten en soms logeerden we in hotels als we tussen twee bestemmingen in een locatie om te overnachten nodig hadden. Maar toch ging onze voorkeur toch uit naar een chalet omdat we daar alles hebben wat we nodig hebben. 

Tweede woning

Soms kwam bij ons wel eens de gedachte op om een gedeelte van ons spaargeld te investeren om een eigen chalet te kopen en dit in een vakantiepark te laten plaatsen om vaker weekendjes weg te kunnen. We hebben inmiddels een leuk spaarpotje opgebouwd die we willen gaan investeren. En een chalet is lekker handig omdat het van alle gemakken is voorzien. Vaak heb je de keuze uit meerdere slaapkamers, een kleine keuken, maar waar wel alles inzit en een compacte badkamer. Onlangs keek ik op de website van lacet welke verschillende chalets zijn allemaal hebben in hun assortiment. Hoe ziet dat eruit? Wat zijn de prijzen? We zitten toch te denken om een stukje onroerend goed aan te schaffen. We zitten er toch steeds meer aan te denken om een tweede woning te gebruiken om vaker lekker weg te zijn van huis. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden voor gedeeltelijke verhuur waarbij je zelf ook nog een aantal weken per jaar kunt genieten in je eigen chalet. Het is goed om ons te verdiepen in het financiële plaatje en de beschikbare vakantiewoningen en -parken. Er is nog veel keuze in chalets, want je kunt het aantal slaapkamers, de badkamer: ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden waren.

Faciliteiten

We vinden het met onze meisjes wel prettig om een chalet te kopen in een echt vakantiepark met veel faciliteiten voor kleine kinderen. Een must is wel dat er een leuk en klein zwembad, het liefste met peuterbad, aanwezig is. Zwemmen is een leuke activiteit voor een weekendje weg of als break tijdens de dag. Ook vinden we een kidsclub een aanrader. Lekker knutselen met de meisjes en dansen tijdens de minidisco voor het slapen gaan. Het is ook wel gezellig als er een leuk restaurant aanwezig is, zodat je tijdens je weekend ook lekker uiteten kunt gaan. Maar een avondje gourmetten blijft voor ons toch ook het echte vakantiegevoel: knus en kneuterig je eigen vlees en groenten grillen op de plaat is een gezellige familie-activiteit! Het is een lekker vooruitzicht om vaker op vakantie te kunnen en te genieten in onze eigen chalet. Nu nog nadenken over een mooie omgeving waar we deze chalet kunnen neerzetten en inrichten zodat we er echt ons paleisje van kunnen maken!

Lacet 1

Waar zou jij het liefste in een chalet willen wonen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.