19

mei

Zeeland 3

Passiescore:

Leuke minder bekende plekjes in Nederland om te bezoeken

Door Redactie

Nederland heeft nog zoveel moois om te ontdekken. Gelukkig wordt het hopelijk snel mooier weer en kun je er een weekendje op uit. Zeker met de feestdagen zoals Hemelvaart en Pinksteren in het vooruitzicht zijn deze lange weekenden ideaal om er op uit te gaan. Handig om een goede reisverzekering af te sluiten. Je kent misschien de meest bekende plaatsen wel zoals Giethoorn, Amsterdam, Zandvoort of wel, maar Nederland heeft een aantal waanzinnig mooie onontdekte plaatsen. We zetten er voor jou een aantal op een rijtje.

Giethoorn 8

Pyramide van Austerlitz

Wist je dat Nederland een pyramide heeft? In Austerlitz in de buurt van Woudenberg en Zeist en dichtbij de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt rondom de pyramide heerlijk wandelen. De Pyramide van Austerlitz is gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte in 1804 en heeft leuke horeceagelegenheden waar je even kunt uitrusten na de wandeling.

Vechtdal

Het Vechtdal is een minder bekend pareltje van Nederland. De dorpen Ommen, Reggedal, Vilsteren, Hardenberg, Staphorst en Dalfsen worden omringd door de rivier de Vecht. Je kunt er fijne watersporten beleven en even weg van de hectiek van de stad. Pittoreske dorpjes, afwisselend rivierenlandschap en genoeg rust en ruimte en een gemoedelijke sfeer.

Friesland 

Friesland heeft veel verborgen pareltjes. Kleine stadjes en dorpjes, waar je heerlijk met de boot naar toe kunt varen of de elfstedentocht kunt fietsen. In de winter staat Friesland bekend om de elfstedentocht en steden zoals Heerenveen, Drachten en Sneek, zijn meer bekend. In de zomer is het goed toeven op het water. Denk je aan Friesland, dan denk je aan water. Maar Friesland heeft nog meer te bieden: het minder bekende natuurgebied de Rottige Meente. Ga je er vaker per jaar op uit? Doorlopende reisverzekering is misschien handiger om af te sluiten als je er vaker op uit gaat? Dan ben je direct het gehele jaar verzekerd. Wat wordt jouw volgende bestemming?

Zeeland 2

Tiengemeenten

Heb je al eens van Tiengemeenten gehoord net onder de rook van Rotterdam? Een bijna onbewoond natuureiland midden in de Haringvliet om in alle rust eindeloos te wandelen in de ongerepte natuur.

Het Groene Hart

Wist je dat niet alleen Alkmaar de kaasstad is, maar ook Gouda en Woerden? Molens, slootjes, koeien en vele kleine oud-Hollandse stadjes zijn het beeld van het Groene Hart. Natuur en bruisende steden op een steenworp afstand.

‘t Gooi

Er liggen ook leuke dorpjes in het Gooi. Wat dacht je van het kleine eiland Pampus of de Vesting in Naarden? Galeries, musea, antiekzaken, winkels en monumenten maken het straatbeeld en het heeft ook wel iets weg van een kasteel omringd met al het water. Ook de grootste troef van deze regio zijn de Loosdrechtse plassen waar je veel waterpret kunt hebben tijdens de vakantie. Of wandelen langs de forten van de Hollandse waterlinie?

Limburg

Als je aan Limburg denkt, is Maastricht populair. Ook Valkenburg is een toeristische trekpleister, maar Limburg heeft veel meer moois om te bezoeken. Drie nationale parken is Limburg rijk: de Maasduinen, de Groote Peel en de Meinweg. Ben je liever iemand die kleine dorpjes ontdekt? Het witte stadje Thorn in Limburg staat bekend om de witte huisjes. Een leuk plekje om gezellig rond te wandelen of te overnachten in een kasteel zoals bijvoorbeeld Kasteel Hattem. Ook de natuurgebieden Rivierpark Maasvallei en De Koningssteen liggen in de buurt. Een natuurwandeling is goed te combineren. Leuke fietsroutes en wandeltochten in het Limburgse glooiende landschap.

Brabant

Noord-Brabant heeft veel moois te bieden. Je denkt misschien meteen aan steden zoals Breda en Den Bosch, maar wist je dat hier de roots liggen van Vincent van Gogh? De verschillende wandelroutes van en om het Van Gogh Nationaal Park waarbij je de geschiedenis van Van Gogh beleeft. In Nuenen heb je een wandelroute van ongeveer 10 kilometer waarbij je langs het erfgoed van Van Gogh wandelt. Vincent van Gogh woonde van 1883 tot 1885 in Nuenen en schilderde daar de Aardappeleters.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.