11

jul

Neeltje Jans 5

Passiescore:

Een heerlijk educatief centrum en waterpark in Zeeland: Neeltje Jans

Door Redactie

Zeeland blijft een van de mooiste vakantieplekjes in Nederland. Als je er bent, krijg je het ultieme vakantiegevoel. In Zeeland heb je de Deltawerken en water- en speelpark Neeltje Jans. Toen we onlangs in Zeeland waren met de meisjes vonden we het leuk om dit park te bezoeken. Het was zonnig weer, maar voor de waterattracties was het iets te koud. 

Waterpark 

Neeltje Jans heeft een leuk waterpark met glijbanen en dat is voor de zomer heerlijk. Daar heb je ook leuke strandstoelen, waar je als ouder met een bedje kunt liggen. En een leuke waterspeeltuin met hoge en lage waterstromen, dammetjes en ondiepe stukjes water. Hier door je de kleintjes altijd een plezier mee.  Er zijn een aantal sprays, je hebt er verschillende fonteinen en watergraven. Ook grote emmers met water, die dan op een onverwacht moment leeg vallen. Hier kunnen kinderen eindeloos spelen, maar Neeltje Jans is veel meer dan een waterpark. Vergeet dus vooral je zwemkleding niet

Neeltje Jans 1Shows 

Maar het leuke voor kleine kinderen zijn toch wel de zeehonden en zeeleeuwenshows. Er staat op de borden en plattegrond precies aangegeven hoe laat de show begint. De dierenverzorgers leggen op een leuke manier uit hoe de dieren te eten krijgen, wat ze graag eten en ook hoe ze worden getraind. De zeeleeuwen doen leuke kunstjes en vermaken het publiek.  Bovendien worden ze medisch gecontroleerd. Deze shows duren niet zo lang en zijn ideaal voor kleine kinderen. Wat is het verschil tussen een zeeleeuw en zeehond?

Neeltje Jans 5

Neeltje Jans 8

Neeltje Jans 4

In de walvisexpo zie je hoe walvissen worden gevangen en daar zie je ook de skeletten van de dieren. Het Blue Reef aquarium is voor de spannende dieren zoals de haaien, waar je zelfs met een VIP-ticket met de haaien kunt zwemmen. Ook zie je hier zeepaardjes clownvissen en nog veel meer soorten vissen. Het is leuk om de waterwereld te ontdekken bij Neeltje Jans.

De orkaanmachine is vooral voor oudere kinderen. Je krijgt een veiligheidsbril en dan wordt de windmachine aangezet met een windkracht van 1 naar 12. Grappig om dit zo te ontdekken!

Boottocht Oosterschelde 

Een andere leuke activiteit is de vaartocht met de boot over de Oosterschelde., waar je in ruim een uurtje wordt verteld over wat er wordt gevangen in de Oosterschelde en als je geluk hebt, kun je ook nog echte zeehonden spotten. Een tip is om met de boot over de Oosterschelde te beginnen als je binnen komt.

Neeltje Jans 2

Neeltje Jans 6

Deltawerken

Daarnaast heb je verschillende tentoonstellingen over de Deltawerken. Hier beleef je wat de kinderen hebben meegemaakt tijdens de watersnoodramp in 1953. Je komt in een slaapkamer, die is ingericht voor een kindje. Je hoort de storm, de geluiden en het kindje roept mama. Het is net alsof je het zelf beleeft. Vervolgens heb je verschillende ruimtes en films, waar je de zee steeds hoger ziet worden en hebt echt de ervaring hoe de watersnoodramp is beleefd. Voor kleinere kinderen is dit minder geschikt. Ook zijn er rondleidingen over de kering en zelf een van de pijlers naar binnen.

Je kunt vooraf tickets bestellen via de website. De prijs is € 27,- per kaartje in 2023 waarbij je ook gratis je auto kunt parkeren. Neeltje Jans is geopend vanaf eind maart tot begin november 2023. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.  Ben jij al eens in Zeeland geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.