18

jul

Zeehonden 1

Passiescore:

Toerist in eigen land: op zeehondensafari in Bruinisse

Door Redactie

Het is heerlijk om naar het buitenland op vakantie te gaan, maar ook fijn om weekendjes weg of gewoon in Nederland te blijven. Zeker met dit stralende weer. Je hoeft de wachtrijen bij Schiphol niet te trotseren en bent snel bij je bestemming. Eén van de leuke dingen om te doen is een safari. Een safari in Nederland: ga naar de zeehonden in Bruinisse. Een leuk dagje uit in Zeeland om lekker op het water te zijn, te genieten van de mooie natuur en de zeehonden te zien. Met de rondvaartboot de Eendracht beleef je een leuke ochtend of middag. 

Zeehonden

In Zeeland zijn twee soorten zeehonden: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Je kunt de gewone zeehond herkennen aan de grijze, zwarte of donkerbruine vachten de kleine kopjes in verhouding tot het lichaam. De gewone zeehond is echter het kleinst. De grootste zeehond wordt maximaal twee meter lang en de grijze zeehond kan misschien zelfs wel drie meter worden! Maar hoe herken je een zeehond? Met de gescheiden neusgaten en snui zijn ze goed te zien. Het lijkt erop of zeehonden alleen maar liggen te luieren aan de kant. Ze gaan de zee in om verse vis te eten want daar leven ze van.  Ook zie je hier soms de bruinvissen tijdens de zeehondensafari. De bruinvis zwemt vaak langs de Nederlandse kust en is eigenlijk de Nederlandse dolfijn. De bruinvis lijkt het meest op de walvisachtige vissoort en kun je vaak vinden langs de Nederlandse kust. De bruinvis en walvis zijn verschillend, want de bruinvis heeft een stompere snuit en is een stukje kleiner.

Zeehonden 1

Nationaal Park de Oosterschelde

Je ziet de zeehonden en bruinvissen in Nationaal Park de Oosterschelde tussen de Roggenplaat en de Oosterschelde. Wist je dat de Oosterschelde een Nationaal Park is? Je kunt meevaren vanuit de plaats Bruinisse en zit dan ongeveer drie uur op het water. Het is leuk om te zien dat deze zeehonden en bruinvissen gewoon  in Nederland rond zwemmen. Na een uur tot anderhalf uur bereik je de zeehonden en kun je uitgebreid foto’s maken. Misschien leuk om een canvas foto af te laten drukken na je vakantie? Of een serie foto’s van de vakantie op Hexagon?

Zeehonden 3

Lekker varen 

Een ticket is € 20,- voor volwassenen en € 15,- voor kinderen. Je tickets boeken en eventuele opties boeken zoals zitplaats en lunch kun je hier. Je hebt de keuze uit verschillende zitplaatsen (soms moet je bijbetalen) en kunt zowel boven op het dek in de zon, achterin met een overdekte luiffel of binnen zitten. Ook kun je aan boord allerlei drankjes, ijsjes of een lunch bestellen zoals frietjes met een hamburger of een tosti. Heb jij al zin om mee te varen?

Zeehonden 5

Zeehonden 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.