1

mei

atletico-real-madrid
In Sport \ Evenementen

Passiescore:

To do in Madrid: Real of Atlético toejuichen!

Door Redactie

Nu ik voor een half jaar in Madrid woon, wil ik natuurlijk alles meemaken. Ik ben een voetbalfan (in Nederland vind ik het erg leuk om Ajax toe te juichen) en vind het daarom heel erg leuk om ook hier naar wedstrijden te gaan. Een tijdje terug ben ik naar de wedstrijd Atlético – Getafe geweest en afgelopen week heb ik Real Madrid tegen Almería zien spelen. Zeker een aanrader voor een weekendje Madrid!

De tickets voor voetbalwedstrijden zijn heel gemakkelijk te bestellen. Via de websites van beide clubs kun je heel gemakkelijk beschikbare plekken zien, kiezen, bestellen en betalen met een credit card. Veel tickets beginnen bij €25,-/€30,-. Erg leuk om dus een keertje te gaan kijken als je interesse hebt in voetbal. Daarbij biedt het stadion van Real Madrid, Bernabeu, ook een stadiontour aan. Vanaf €19 euro kun je een kijkje gaan nemen waar Christiano Ronaldo zijn tijd doorbrengt 😉

Foto 21-03-2015 17 06 02

21-03-2015: Atlético Madrid – Getafe, 2-0

Atlético de Madrid – Getafe

Op 21 maart speelde Atlético tegen Getafe in Estadio Vicente Calderón. Een bijzonder stadion, omdat hij erg open was en ook zomaar tussen wat flats staat hier in Madrid. Het was geen mooi weer die dag, het regende namelijk een beetje en ik zat niet droog, maar het was niet koud. Een heerlijke wedstrijd, waarin Atlético voor de rust al met 2-0 voor stond, wat ook de uiteindelijke uitslag is geworden. De sfeer in het stadion was prachtig! Atlético is ‘de club van het volk’ en dat kon je echt merken. Sommige spelers (zoals Fernando Torres) worden zelfs toegezongen als ze gewisseld worden. In alles wordt de club gesteund, in voor- en tegenspoed! Heel cool om tussen de Spanjaarden in te zitten, vol emotie en passie.

vicentecalderon4_0Website Atlético

Real Madrid – Almería

Afgelopen woensdag ben ik naar de wedstrijd van Real Madrid tegen Almería geweest. Voor mij was het echt als een kind in een speelgoedwinkel: grote ogen, vol verbazing. Wat een gigantisch stadion! De wedstrijd was erg leuk en Real Madrid won uiteraard met 3-0. De sfeer tijdens de wedstrijd was goed, maar merkmaar minder dan bij Atlético. Er werd alleen gezongen en gejuicht bij een goal, terwijl dat bij Atlético continue gebeurde. Dat maakte de wedstrijd niet minder en ik heb ontzettend genoten van het spel, het stadion en de mensen om me heen. Wauw! (Voor een kleine impressie van de wedstrijd kun je ook nog dit filmpje bekijken!)

IMG_0458 (700x525)

29-04-2015: Real Madrid – Almería, 3-0

santiago-bernabeu-real-madridWebsite Real Madrid

Ik raad iedereen echt aan om een wedstrijd te bezoeken als je de kans hebt, wanneer je in Madrid bent. Helaas is het seizoen nu bijna voorbij, anders was ik zelf nog een keer naar een wedstrijd geweest! Zoals ik al zei, is het heel gemakkelijk om tickets te bemachtigen voor de wedstrijd. Ik heb mijn tickets een week voor de wedstrijd nog gekocht en toen had ik nog heel veel keuze! Je kunt dus zeker last-minute beslissen of je naar een wedstrijd wil. Met uitzondering van wedstrijden zoals Real Madrid – Barcelona en Atlético – Real. Deze zijn snel uitverkocht én een stukje duurder.

Madrid is een fantastische stad. Als er nog dingen zijn die je over de stad wil weten, laat dat dan zeker in de reacties achter! Dan kan ik je helpen. Adios guapas!

Door: Fleur van Welie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.