20

mei

Broccoli-courgettesoep
In Food \Recepten

Passiescore:

Broccoli-courgettesoep

Door Tamara Schellekens

Quick cooking:  broccoli-courgettesoep met munt

Verse soep met pure ingrediënten is heerlijk. In de praktijk kijk je er misschien een beetje tegenop om een verse soep te bereiden omdat veel vrouwen denken je er veel tijd voor nodig hebt. Goed nieuws want deze verse broccoli-courgettesoep zet je in slechts 20 minuten op tafel.

Ingrediënten:

Blender

–       500 gram broccoli

–       halve courgette

–       1 ui

–       een bouillonblokje

–       ½ liter water

–       olijfolie

–       verse peper

–       zure room

–       verse munt

Hak de ui in kleine stukjes. Fruit de ui in de olijfolie in een pan.  De nieuwe olijfolie van Monini is een echte aanrader. Deze heeft de authentieke smaak uit Italië. Snijd ondertussen ook de broccoli en courgette in kleine stukjes en voeg deze toe.  Los vervolgens een bouillonblokje en een halve liter water toe aan het geheel en laat dit 15 minuten rustig doorkoken. Tot slot kun je geheel naar smaak verse peper toevoegen. Pureer het eindproduct in de blender tot een gladde en heerlijke soep.

Snijden & koken

TIP: Serveer jouw verse creatie met een paar takjes munt en een toefje room. Een heerlijk verfrissende combinatie van pure groenten! Eet smakelijk!

 

 

 

 

1 Reactie

Marinka

27 mei 2013 om 11:04

Dit maak ik ook regelmatig, heeeerlijk! En supergezond en snel klaar.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.