17

jan

Inamood 1

Passiescore:

Een gezellige winterse BBQ organiseren – zo doe je dat!

Door Redactie

Het wordt steeds populairder om een winter BBQ te organiseren. Soms is het onderdeel van het kerstfeest, maar ook een leuk alternatief als je in de winter jarig bent. Zeker nu het weer niet te koud is, is het heerlijk buiten vertoeven. Wat heb je allemaal nodig bij een winter BBQ?

Kwalitatief vlees 

Zeker voor buitenmensen is het leuk om te doen na een wandeling. Eén van de belangrijkste onderdelen is BBQ vlees. Je kunt natuurlijk kiezen uit verschillende soorten vlees, maar ook vis en groenten doen het goed op de winter BBQ. Hamburgers, satévlees, kipspiezen maar ook biefstuk of bavette. Bavette aten we bij het laatste kerstdiner en dat is wel een stuk kwaliteitsvlees. Ook kun je het mooi bakken en laten garen in de oven. In mooie kleine stukjes snijden en je hebt een heerlijk stukje vlees.

Inamood 1

 

Bron: Inamood

Lekkere drankjes

Bijpassende drankjes bij een BBQ zijn warme chocolademelk of glühwein. Met een knus en gezellig vuurtje erbij en een lekkere choco met slagroom. Leuk muziekje op de achtergrond en gezellig kletsen en eten. Warme drankjes doen het altijd goed in de winter, maar ook goed om je koelkast te vullen met andere niet alcoholische drankjes, frisdrank, bier en wijn.

Groenten

Je kunt in de zomer vaak de BBQ aanvullen met salades. In de winter kun je kiezen voor meer warme groenten of groenten op de BBQ. Een gepofte aardappel met yoghurtdressing? Je kunt kiezen voor een zoete aardappelen met brie en walnoten of zelf een lauwwarme pastasalade maken. Er zijn oneindig veel variaties. Of een spiesje met daaraan verschillende groenten zoals courgette, rode en gele paprika, rode ui, champignons. Niemand zal snel nee zeggen tegen een heerlijke groentespiesje! Ook kun je de combinatie maken met gegrilde groenten en vis in een pakketje en dit op de BBQ leggen.

Toetje 

Het is gezellig om de BBQ te eindigen met een dessert. Een banaan op de BBQ is een goed idee! Een banaan vullen met chocolade, gehakte pecannoten en marshmallows vinden niet alleen kinderen maar ook volwassenen lekker. Even in folie doen en 10 tot 15 minuten op de BBQ leggen en je hebt een heerlijke snack.

Organisatie

Het eten en drinken is belangrijk bij een winter BBQ. Maar de randverschijnselen maken het feestje echt af. Leuke extra verlichting, misschien een thema, iets leuks om te doen voor de kinderen of een kleurplaat in de vorm van winter met een leuk prijsje, kussentjes en stoelen zodat iedereen goed kan zitten en niet koud wordt. En bedenk ook goed na wat je gaat doen als het onverhoopt slecht weer wordt. Zet je de BBQ master onder een afbak of zorg je voor een grillplaat binnen als alternatief? Heel veel plezier met jouw winter BBQ!

Inaood 2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.