26

okt

Amarula
In Food \Recepten

Passiescore:

Dessert met Amarula

Door Wendy Versteeg

Amarula is een exotische en natuurlijke cream likeur uit Zuid-Afrika. De likeur wordt gedistilleerd uit de Marulavruchten en verrijkt met verse room. Door de tropische tonen van chocolade, vanille en koffie proef je een hint van citrusvruchten. Amarula drink je puur, gekoeld met crushed ice of on-the-rocks. Ook maak je er bijzondere longdrinks, cocktails, gerechten en koffies mee.

In het hart van subtropisch Afrika groeit de Marulaboom, een bijzondere boom die alleen daar groeit. Hieraan groeien gele eivormige vruchtjes, waaraan de olifanten in het Krugerpark zich graag te goed doen. In de lokale folklore worden zelfs mysterieuze krachten aan de wilde marulavrucht toegekend. Het destillaat van deze vrucht vormt het hoofdingrediënt van de zachte Amarula cream likeur.

On the rocks of in een cocktail is Amarula heerlijk, maar de cream likeur leent zich ook zeer goed als ingrediënt voor heerlijke desserts. In welke vorm Amarula ook op de feesttafel staat, genieten is het zeker. Hieronder heb ik het aller lekkerste recept voor jullie opgeschreven:

amarula 3

De Amarula Coffee Surprise maak je zo voor 4 personen:

* Vier koppen sterke koffie
* 50 ml slagroom
* 60 ml Amarula
* 8 marshmellows
* 20 ml bruine suiker
* 20 ml cacaopoeder

Bereiding: Schenk de koffie in grote koffiemokken. Verdeel de Amarula Cream over de mokken, gevolgd door de slagroom, de bruine suiker en de marshmallows. Besprenkel met wat cacao en nog wat druppels Amarula Cream. Kijk voor meer informatie op www.amarula.nl. Een fles koop je voor € 9,99 van 35cl en € 15,69 en € 15,69 voor een fles van 70 cl. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.