3

mrt

sushi
In Food \Recepten

Passiescore:

Hoe maak je de heerlijkste sushi lekker zelf?

Door Redactie

Sushi is absoluut mijn lievelingseten. Het smaakt heerlijk en het ziet er ook nog eens prachtig uit! Het is niet heel moeilijk te maken maar je moet er wel even een handigheid in krijgen. Maar ze zeggen niet voor niets oefening baart kunst…

sushi stap voor stap

Stap 1: Je kunt een sushi kit kopen bij de Albert-Heijn of alleen een pak rijst, wanneer je de nori bladen en het rolmatje al in huis hebt.

Stap 2: Kook de rijst zoals op het pak beschreven staat. Zorg dat de korrel goed gaar is, wanneer deze niet goed gaar is kun je er nog een beetje water bij doen en het nog even door laten koken.

Stap 3/4: Snij de vis en de groenten die je lekker vindt. Mijn absolute favoriet is zalm, in een rol of als nigiri. Naast zalm heb ik tonijn, krap, avocado, komkommer, ei, paprika en radijs gebruikt.

Stap 5: Leg op de (schoon- en drooggemaakte) snijplank het rolmatje en een heel noriblad met de glimmende kant naar beneden. Maak je handen licht vochtig in de kom met water zodat de rijst minder aan je handen plakt. Spreid de rijst uit over het noriblad. Houdt daarbij twee centimeter vrij bovenaan het blad en zorg ervoor dat de laag niet te dik is. Leg in het midden van de rijst de ingrediënten. Je kunt allerlei combinaties maken die je lekker vindt. Leg geen te dikke laag ingrediënten neer anders krijgt je de rol niet gesloten.

Stap 6/7: Rol met behulp van het matje de rol dicht. Maak het uiteinde van de nori een beetje nat zodat de rol goed dichtgeplakt blijft.

Stap 8/9: Een kleine rol kan je maken door het noriblad te halveren. Het beste kun je er maar 1 ingrediënt indoen omdat anders de rol niet dichtgaat. Daarna herhaal je stap 6 en 7.

Stap 10: Verwijder het rolmatje en snij met een zeer scherp mes de rol tot prachtige sushi ’s . Zorg dat je het mes tussendoor nat maakt. Dit zorgt ervoor dat het snijden makkelijker gaat. Maak de schalen op en serveer de sushi met een wasabi, gember en een bakje waarin de sojasaus gedaan kan worden.

Itadakimasu! (eet smakelijk)

Door: Liselotte van Haagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.