4

apr

IMG_0035
In Food \Redactie

Passiescore:

Hier kun je me ‘s nachts wakker voor maken

Door Redactie

Bedenken wat ik nu echt het lekkerste eten vind, is best lastig. Waar kun je me ‘s nachts voor wakker maken? Ik kan gemakkelijk een lijstje opnoemen van dingen, die ik niet lust: blauwe kaas, schaal- en schelpdieren, orgaanvlees, insecten en vis met ogen. Maar wat vind ik het lekkerste? Ik zette de lekkerste ingrediënten en producten op een rijtje. Ik heb gemerkt dat ik meer van hartig houd dan van zoet. Zoet eet ik op z’n tijd, maar als ik een voorkeur heb, is het toch echt hartig. 

1. Brabantse worstenbroodjes 

Het leukste van Passievrouwen vind ik de “ontmoetingen” met leuke mensen, die spontaan zijn. Zo ontmoette ik Bart van de Bakkende Brabander op de Horecava. Hij liet mij daar de worstenbroodjes proeven die hij maakte in de Randstad (!). We kwamen aan de praat en hij nodigde me uit om de échte Brabantse worstenbroodjes te komen bakken in Warmond. Eén van de dingen, waar je me ‘s nachts wakker voor kunt maken, zijn worstenbroodjes. Ik vind ze heerlijk en eet ze al heel lang. Mijn opa was bakker en vroeger kwam hij zelf maken bij ons thuis. Traditiegetrouw eten we ze tijdens kerstavond, maar gedurende het jaar kan ik er ook van genieten in het weekend.

Er gaat niets boven de échte Brabantse worstenbroodjes. Net zoals de Bossche Bollen van Jan de Groot zijn de worstenbroodjes het geheim en de lekkernij van Brabant. Ik ben trots op mijn roots en kom nog steeds graag in Brabant. Maar wat is nu het geheim achter deze Brabantse worstenbroodjes? Ik ging een dagje mee bakken in Warmond. Het geheim van de worstenbroodjes zit in het lekkerste scharrelvarkensvlees. Het gehakt van de Bakkende Brabander heeft een prijs gewonnen en de verhouding van ingrediënten is precies op smaak. Je kunt de worstenbroodjes ook laten bezorgen in heel Nederland. Het deeg is super “mals”, niet vet en vers en is totaal niet te vergelijken met het worstenbroodje bij de supermarkt.

Met een deegroller maak je het deeg dunner en in de juiste vorm.

IMG_0029 (1)

Vervolgens leg je het worstje erop en voeg je dit in het deeg.

IMG_0035

Het deeg wordt met eigeel gespoten zodat een lekker krokant korstje ontstaat.

IMG_0038 (1)

De worstenbroodjes worden afgebakken in de oven. Lekker warm zijn ze het lekkerste!

IMG_0041

En smullen maar. Ook heb je vegetarische worstenbroodjes met sesamzaad (zie onder) en worstenbroodjes van rundvlees. Je hebt de grote variant en ook nog kleine broodjes. De prijs is wel iets duurder (€ 1,75 per stuk), maar ze worden in heel Nederland bezorgd.

IMG_0065

2. Kaas(plankje)

Als ik in een restaurant ben of op zondagmiddag thuis aan het werk ben, kan ik genieten van een goed gevuld kaasplankje. Ik houd niet van stinkkaas en blauwe kaas vind ik helemaal niet lekker. Maar een kaasplankje met geitenkaas, brie, Port Salut, aangevuld met lekkere druiven, vijgen, chutney en lekker brood kan ik wel hebben. Ik vind het er ook zo gezellig uitzien op een grote houten plank om te delen. Ook gevulde paprika met zoete roomkaas vind ik erg lekker. Dit hapje maakte ik ooit tijdens een speciale kookworkshop met Emmi kaas. Ik kan er mijn vingers nog bij aflikken.

Emmi 6

Zuid-Tirol 9

Emmi 4

3. Verse pasta met olijfolie en kaas 

Italië is een van mijn favoriete landen als het om eten en drinken gaat. Echte verse pasta met een scheutje heerlijke olijfolie en speciale kaas. Dat vind ik verrukkelijk.

IMG_1330

4. Groene smoothie

De meeste mannen verklaren me voor gek, want over het algemeen vinden mannen groene smoothies helemaal niet lekker. Maar mij kun je er wakker mee maken. Een smoothie met banaan, appel of een andere zoet soort fruit, spinazie, bleekselderij en avocado. Ik drink dit iedere dag. De groene smoothie in Haarlem was erg lekker. 

IMG_6635

5. Uit eten gaan in een sterrestaurant 

In 2018 mocht ik twee keer proeven bij de Librije en deze maand genoot ik van een heerlijke lunch bij La Rive in het Amstel Hotel. Uit eten gaan doe ik graag.

Zwolle 7

Waar kun je jou ‘s nachts wakker voor maken? Ben je team zoet of team hartig?

1 Reactie

rachel

23 april 2019 om 09:57

ik ben echt team hartig!! het liefste pasta maar ik eet keto dus ik vervang de pasta altijd

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.