17

mrt

FVBF120319-1073
In Food \Redactie

Passiescore:

Beleef de Ierse producten en St. Patricks Day

Door Redactie

Afgelopen dinsdag was ik te gast in het InterContinental Amstel Hotel met de Ierse ambassadeur Kevin Kelly. Ook executive chef Rogér Rassin, enkele chefs van de Irish Beef Club en enkele journalisten mochten we met verschillende Ierse streekproducten lunchen. Met natuurlijk Iers rundvlees. Vandaag is het St. Patricks Day, een feest dat door Ieren over de gehele wereld wordt gevierd. Er zijn maar weinig feestdagen, die over de gehele wereld worden gevierd. 

Er zijn verschillende overeenkomsten tussen Ieren en Nederlanders. Ook worden steeds meer producten uit Ierland geëxporteerd door Nederland. Ook staan de Ieren hetzelfde in het leven als de Nederlanders. Rundvlees is bij uitstek het meest bekende product. De koeien in Ierland kunnen het grootste gedeelte van het jaar buiten grazen in de wei. Veel kwaliteit van leven voor deze dieren. De koeien grazen acht maanden per jaar in de wei en dit is ideaal voor het vochtige klimaat en overvloedige grasland. Ook wordt rekening gehouden met het dierenwelzijn, de dierengezondheid, traceerbaarheid, voedselveiligheid, milieubescherming en duurzaamheid. Kortom: Iers rundvlees heeft een heerlijk volle smaak omdat de dieren al vanaf de eerste lentezon tot de winter lekker buiten lopen en de hele dag door gras eten. Daarnaast bevat het vlees minder vet en calorieën dan bijvoorbeeld rundvlees dat met granen gevoerd is.

Zes gangen lunch met Ierse producten 

Om voor te proeven van de Ierse producten mochten we in zes gangen de nieuwe producten uitproberen! 

FVBF120319-0260

Een amuse van pannipuriben en bloody marry

FVBF120319-0442

Ierse zalm, Anna Gold kaviaar met bleekselderij en croutons


FVBF120319-0987

Dover sole, artisjok uit Jeruzalem, tapinamboerpuree en kaperblaadjes

FVBF120319-1012

Tien uur gegaarde beef, cavalhero, een gepocheerd eitje en madeira

FVBF120319-1024

Beef blade, boekweit, artisjok, peterselie en limoen

FVBF120319-1035

Bread en butter pudding, framboos, sorbet

FVBF120319-1073

Nieuwe producten

De zuivelindustrie is ook een steeds meer opkomende branche met Ierse producten. De yoghurts, maar ook de nieuwe Kerrygold boter zijn nu te koop in de Nederlandse speciaalzaken en supermarkten. Whiskey is de snelst groeiende dranksoort. Jameson en Teeling zijn ook bekende whskeydistilleerderijen uit Dublin. Nieuw is ook het Guinness Nitro IPA, een hoppig bier met Guinness-gist. Ook in het koek- en banketschap doen de Ieren het goed, met onder meer handgemaakte chocoladerepen, cakes en Granola-biscuits.

 FVBF120319-0084
FVBF120319-0055

1 Reactie

Joke Fleurus

11 maart 2021 om 15:55

Beste,
Ik heb binnenkort mijn GIP over Ierland.
Zou ik de recepten van deze lekkere gastronomische gerechten mogen aub, zijn deze verkrijgbaar?

Mvg,
Joke Fleurus

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.