2

aug

Ramsay 6

Passiescore:

Nieuw concept: Rayleigh en Ramsay in Amsterdam

Door Tamara Schellekens

In Amsterdam opende onlangs een nieuw wijncafé. Maar eigenlijk is het meer een bar, restaurant, kroeg en wijncafé in één. Maar ook voor een heerlijke koffie kun je terecht. Je kunt er drie soorten wijnen kiezen: een slok, een half glas of een heel glas. Met meer dan 100 wijnen in de fles is dit een nieuwe aanwinst voor de stad Amsterdam.

Wijn drink ik graag. In september start ik met een cursus vinologie op school om nog meer kennis van wijn te krijgen. Deze avond ging ik samen met een vriendin een aantal wijnen proeven bij Rayleigh & Ramsay. Door edelgassen Argon in wijnflessen te gebruiken, wordt de zuurstof verdreven en kan de wijn langer worden bewaard. Deze ontdekking deden Lord Rayleigh (natuurkundige) en William Ramsay (scheikundige) een eeuw geleden.

Ramsay 7

We begonnen met een Amerikaanse wijn uit de staat Oregon uit 2013. Het is een wijn van rijp fruit, met peer, gele appel, een vette maar rijke stijl Chardonnay met lichte minerale tonen.  Bij iedere wijn die je proeft, kun je een kaartje bij de wijn nemen met meer informatie over de wijn.

Ramsay 4

Als tweede wijn kregen we een rode wijn uit Armenië. De Khndoghnidruif en de Karas Red zijn vooral van rood fruit in combinatie met chocolade en fijne zuren in de afdronk. Armenië is het land waar de wijnbouw haar oorsprong vindt. Er zijn sporen teruggevondden van wijnbouw van meer dan 6000 jaar oud. Ze wisten dus vroeg wat lekker was. Niet veel vaker dronk ik wijn uit deze landen.

Ramsay 1

De derde wijn een wijn van de Nero d’Avola uit Sicilië. Je ruikt het rijpe fruit in de geur. Het is een beetje gestoofd maar toch gemakkelijk drinkbaar en je proeft het rijpe fruit in de geur.

Ramsay 2

Bij de bar koop je een soort creditcard en hier laat je een tegoed op zitten. Hiermee kun je naar de dispensers lopen en jouw wijn kiezen. Ook kies je de hoeveelheid en met een druk op de knop krijg je jouw gewenste hoeveelheid. Bij Rayleigh en Ramsay kun je ook terecht voor een wijnproeverij of een lekker hapje. Ze hebben een beperkte kaart maar met voor iedereen wat lekkers. Als ik wijn drink, hoort daar een kaas(plankje) bij en dat bestelde ik dus ook met veel plezier.

Ramsay 6

Je kunt ook flessen wijn kopen. Als je nu es flessen via de webshop koopt, krijg je een tegoed van € 15,- om te besteden in het café. En voor de lunch, de borrel en het diner kun je ook terecht bij Raliegh & Ramsay.

Rayleigh & Ramsay, Zocherstraat 2, 1054 LX Amsterdam, 020 – 261 9415

Ramsay 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.