22

mrt

IMG_0676
In Food \Redactie

Passiescore:

Vastgeroest? Met deze nieuwe gewoontes verander jij je leven!

Door Redactie

 

Last van een dipje? Iedereen heeft er wel eens last van, dus je bent zeker niet de enige. Blijf niet hangen in je oude, vastgeroeste gewoontes, maar neem het heft opnieuw in handen. Met deze handige tips en gewoontes geef jij je leven terug een boost!

Golden hour

Heb je hier al van gehoord? Golden hour is het uur waarop je het meest productief bent van de hele dag. Zet je wekker één of twee uurtjes vroeger en begin al te werken van thuis uit. Je wordt niet gestoord door inkomende mails, telefoontjes of collega’s die je bureau komen binnenwandelen. En als je geluk hebt, slapen je kinderen en partner ook nog. Gebruik deze tijd om je meest prioritaire taak van de dag te behandelen. Zo hoef je daar de rest van de dag ook niet meer aan te denken, weg met kopzorgen!

Besteed zorg aan je ontbijt

Misschien is je ontbijt een maaltijd die je steevast overslaat? Stop daar dan onmiddellijk mee. Het is de belangrijkste maaltijd van de dag, besteed er dus aandacht aan. Ga op je gemak zitten, doorloop eventueel de belangrijkste nieuwtjes op je smartphone, en zorg voor voldoende afwisseling in je eten. Denk aan yoghurt, muesli, of een portie fruit. Vergeet ook zeker geen lekker drankje. Word jij pas echt wakker na een stevige kop koffie? Haal dan zeker je favoriete Segafredo koffiebonen of gemalen koffie in huis of vergeet je Starbucks Nespresso cups niet! Toch eerder een theedrinker? Koop dan wat verse munt of gember. Hieruit haal je genoeg pit en energie om je door je dag te loodsen.

IMG_0676

Ga naar buiten

Uiteraard moet er overdag voldoende gewerkt worden. Maar probeer elke dag een momentje in te plannen om naar buiten te gaan of de natuur in te trekken. Zo kan je ’s morgens gaan joggen, tijdens je lunch een kwartiertje buiten gaan zitten, in de namiddag een wandelingetje maken of aan yoga doen. Wat je ook doet, je zal merken dat die tijd buiten je goed doet en extra energie geeft.

Mediteer

Dit is iets wat je zowel ’s morgens als ’s avonds kan doen. Probeer er een vaste routine van te maken door bijvoorbeeld elke ochtend een kwartiertje aan meditatie te doen, ofwel elke avond voor het slapengaan. Door meditatie kan je je hoofd even helemaal vrij maken en jezelf ontdoen van de dagelijkse stress, een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.