23

nov

kamado express
In Food \New

Passiescore:

Tips voor een leuk culinair winterfeest

Door Redactie

Het weer is nog niet te koud, want je kunt best lekker buiten wandelen als je je goed kleedt. En iets wat steeds meer in is, zijn feestjes in de tuin in de winter. Ook meteen een mooie gelegenheid het aantal mensen in huis te beperken na de nieuwe Corona maatregelen. Het leven vieren, is wel zo gezellig met andere mensen en daarom vinden we het ook leuk om mensen uit te nodigen en samen te genieten van heerlijk eten en drinken. Wat zijn jouw tips?

Als we aan eten denken, denken we ook aan een lekker stuk vlees in deze tijd van het jaar. Bastard medium is de grootste vriend van mijn man. Koken is niet echt zijn hobby, maar BBQ-en daar kun je hem wel blij mee maken. En we vinden het ook heerlijk om in het weekend iets lekkers te maken op onze Bastard. Een heerlijke zalm uren laten roken, een lekkere pulled pork laten sudderen tot de draadjes van het vlees er bijna letterlijk vanaf vallen…

Winterdrankjes 

Het is hoe dan ook heerlijk om als eerste als onze gasten komen lekker op te warmen met glühwein bij het knapperende vuurtje. Voor de kinderen warme chocolademelk met heel veel slagroom is voor ons het ultieme winterse gevoel. En gelukkig hebben we de warme skipakken voor de meisjes al in huis zodat het buiten ook aangenaam is. Ook hebben we leuke terrasverwarmers en vuurkorven gekocht zodat het nog lekkerder warmer wordt en blijft. En jenever of cider is ook een optie.

kamado express

Seizoensgroenten

Bastard medium urban zetten we wel altijd uit de wind zodat het vlees of de vis goed kan garen. Het is handig met de gesloten deksel, zo wordt het temperatuurverschil beperkt met de buitentemperatuur. Want als je koude wind door de BBQ blaast, wordt het vlees of de vis minder snel gaar. Als alles dan klaar is, kunnen we naar binnen om te eten. Ook handig om extra kolen en propaangas in huis te hebben. Ook vinden we het leuk om de groenten van het seizoen te gebruiken, zoals pompoen, knolselderij, spruiten, pastinaak, paddenstoelen, prei, rode kool en andere kolen. Lekker om te grillen op de BBQ of eventueel te laten garen in een grote stoofpot? Ook leuk om iets met wild of steak te doen in deze winterse tijd.

Verlichting

Er zijn van die televisieprogramma’s om je tuin te laten aankleden, maar zelf kun je het ook leuk versieren met lampionnen, fakkels en kaarsen. Wel handig om het vlees goed in de gaten te houden of het wel gaar is?

Wandelen 

En als het zonnetje schijnt, is het ook leuk om vooraf af te spreken voor een winterse wandeling. Zeker in de tijd van het jaar heerlijk om in de bossen te doen.

Hoe organiseer jij een winterfeest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.