25

okt

FullSizeRender (13)
In Food \Redactie

Passiescore:

Vier supplementen die je zeker moet overwegen

Door Redactie

Bij een gezonde vrouw met een actieve levensstijl hoort een verantwoord en uitgebalanceerd voedingspatroon. Toch kun je op bepaalde momenten het gevoel hebben dat er iets ontbreekt in je dagelijkse voeding. Je voelt je moe, of je hebt niet voldoende uithoudingsvermogen onder het sporten, het ontbreekt je aan kracht. Dat kan komen doordat je het zo druk hebt, dat je niet altijd de tijd neemt om een gezonde maaltijd te eten. Of je bent vegetariër, waardoor je op sommige punten wat aanvulling kunt gebruiken. Met deze vier voedingssupplementen krijg je weer meer energie en heb je voldoende ondersteuning tijdens je activiteiten.

Sterkere botten met calcium

Bij calcium denk je misschien direct aan sterke botten en tanden. Maar ook voor je spierontwikkeling en het zenuwstelsel is calcium belangrijk. Je krijgt het binnen door veel zuivelproducten te eten. Wat minder bekend is, is dat calcium ook uit bladgroenten en bijvoorbeeld een vis als heilbot gehaald kan worden. Denk je dat je niet voldoende calcium uit je dagelijkse voeding haalt? Dan kun je calcium ook als voedingssupplement krijgen. Het is in verschillende samenstellingen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld in combinatie met magnesium. Calcium speelt ook een rol bij hormoonstofwisseling en celgroei. Neem het supplement ‘s avonds in, zodat het tijdens de nachtrust optimaal zijn werk kan doen.

FullSizeRender (13)

Betere concentratie met vitamine B1

Vitamine B1 haal je uit je dagelijkse voeding. Denk aan vlees en melkproducten. Maar ook in aardappelen, granen en groenten zit vitamine B1. Heb je een dieet waarbij je een deel van deze genoemde voeding niet eet, dan is de kans aanwezig dat je een tekort aan vitamine B1 opbouwt. Je merkt dit doordat je concentratieproblemen hebt, je kunt dingen minder goed onthouden en je spieren voelen zwak aan. Door een voedingssupplement als vitamine B1 aan je dagelijkse dieet toe te voegen, kun je je zenuwstelsel wat extra ondersteuning geven.

Eiwitten als bouwsteen voor je lichaam

Veel lichaamsfuncties worden gevoed door eiwitten. Het is dus belangrijk dat je hiervan voldoende binnenkrijgt. Zo niet, dan zul je merken dat je spieren zich na het sporten of een krachtsinspanning moeizaam herstellen, je haar valt uit of je hebt last van broze nagels. Eiwitten zitten in producten als zuivel, vlees en noten. Eet je minder gevarieerd, omdat je bijvoorbeeld door een drukke agenda geen tijd hebt om te koken, of eet je bijvoorbeeld geen kip en vis, dan kun je een eiwittekort hebben. In dat geval is een voedingssupplement zoals een eiwitshake een voedingssupplement waarmee je deze tekorten op een verantwoorde manier mee kunt aanvullen.

Creatine voor ondersteuning van je spieropbouw

Creatine speelt een belangrijke rol bij de spieropbouw in je lichaam. Zeker als je veel sport, werkt dit ondersteunend bij de aanmaak van eiwitten, die zorgen dat je voldoende uithoudingsvermogen in je spieren hebt. Je haalt de creatine tijdens het dagelijks eten uit vleesproducten. Dus kan het gebeuren dat mensen die vegetariër of veganist zijn, niet voldoende creatine uit hun voeding halen. Dit uit zich in vermoeidheid en het hebben van minder uithoudingsvermogen. Met drie gram creatine per dag, kun je dit tekort al aanvullen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright pending. All rights reserved.